Αρχική Ειδήσεις Malaysia Airlines: “Απαντήσεις” 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370

Malaysia Airlines: “Απαντήσεις” 10 χρόνια μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370

“Απαντήσεις” 10 χρόνια μετά το μυστήριο εξαφάνισης της πτήσης MH370 υπόσχεται να δώσει ένας Αμερικανός εξερευνητής, που ισχυρίζεται ότι έχει βρει το αεροπλάνο της Αμέλια Έκχαρντ.

0
08e55b69 554f 46e8 b63b 2f504efe
Διαφήμιση

 

Ο Αμερικανός εξερευνητής Τόνι Ρομέο δίνει νέες ελπίδες στους συγγενείς των θυμάτων που μετά από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 της εταιρίας Malaysia Airlines προσδοκούν απαντήσεις, προκειμένου να μάθουν τι συνέβη τότε.  Ο Αμερικανός εξερευνητής, ισχυρίζεται ότι έχει βρει το αεροπλάνο της Αμέλια Έκχαρντ, και προτίθεται να υποβάλει πρόταση έρευνας στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και τα διασημότερα μυστήρια των τελευταίων δεκαετιών. Και τώρα, ένας Αμερικανός εξερευνητής υποστηρίζει ότι μπορεί να το λύσει, δίνοντας ελπίδες στους συγγενείς, που δέκα χρόνια μετά, επιμένουν να θέλουν να μάθουν τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους.

Ο λόγος για την πτήση MH370 Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 από τα ραντάρ μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ. Όλες οι έρευνες και οι προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποβεί άκαρπες.

mh370
Και τώρα, ο Αμερικανός εξερευνητής Τόνι Ρομέο και η εταιρεία του Deep Sea Vision, με έδρα το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας ισχυρίζονται ότι μπορούν να λύσουν το μυστήριο. Ο ίδιος και η εταιρεία του έγιναν πρωτοσέλιδο, όταν ισχυρίστηκαν τον Ιανουάριο ότι βρήκαν τα απομεινάρια του αεροπλάνου της θρυλικής αεροπόρου Αμέλια Έρχαρτ, που ήταν και η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της και εξαφανίστηκε πάνω από τον Κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη Νήσο Χάουλαντ το 1937, προσπαθώντας να γίνει η πρώτη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου.
Deep-sea explorers believe they can find the wreckage of flight MH370 | 60 Minutes Australia

Τα σχέδια της εταιρείας

Ο Τόνι Ρομέο, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «60 minutes» της Αυστραλίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εταιρεία οτυ μπορεί να κάνει την ανακάλυψη.

Η Deep Sea Vision σχεδιάζει να στείλει ένα από τα υποβρύχια drone που διαθέτει, με όνομα Hugin 6000, στον πυθμένα του ωκεανού για να αναζητήσει το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Το drone πετάει σε ύψος 50 μέτρων πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας και απλά πηγαίνει μπρος-πίσω, μπρος-πίσω, μπρος-πίσω» ανέφερε. Όπως εξήγησε, με τις κάμερες που διαθέτει κοιτάζει ό,τι μπορεί να δει, τραβάει και αποθηκεύει δεδομένα. Στη συνέχεια επιστρέφει στην επιφάνεια, όπου οι χειριστές του αντλούν τα δεδομένα μέσα σε ένα στικάκι και παρακολουθούν σε υπολογιστή τι ακριβώς «είδε» το drone.

Ο Ρομέα υποστήριξε ότι η τεχνολογία της εταιρείας του είναι «απίστευτη», λέγοντας μάλιστα ότι είναι λίγο πιο κοντά στο να μπορέσει να διαβάσει έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας στον βυθό της θάλασσας. Τα τροποποιημένα drone μπορούν να σαρώσουν τέσσερις φορές την περιοχή που έχει καλυφθεί σε προηγούμενες προσπάθειες για την ανεύρεση του MH370.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να βρει τη MH370 της Malaysia Airlines, ο Ρομέο είπε: «Νομίζω ότι μπορούμε. Αισθάνομαι ότι έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία μας, έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να παίρνουμε εξοπλισμό και να χρησιμοποιούμε νέες τεχνικές».

Η Deep Sea Vision ετοιμάζεται να υποβάλει πρόταση έρευνας στην κυβέρνηση της Μαλαισίας. «Πιστεύω ότι και η κυβέρνηση της Μαλαισίας θέλει απαντήσεις», σημείωσε, προσθέτοντας: «Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν θέλουν ένα τεράστιο ατύχημα, ένα τεράστιο δυστύχημα όπως αυτό, να μείνει ανεξιχνίαστο. Απλώς δεν είναι δίκαιο, δεν θα ήταν δίκαιο για τις οικογένειες».

romeo1

Ποιος είναι ο Τόνι Ρομέο

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ο Ρομέο είναι επιχειρηματίας που εργάστηκε στον τομέα των ακινήτων στη Νότια Καρολίνα πριν ιδρύσει το Deep Sea Vision το 2022. Είναι πτυχιούχος δικηγόρος με πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του Τσάρλεστον.

Ο Ρομέο σπούδασε επίσης στη Σχολή Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας και διετέλεσε πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2024, ο Romeo υποστήριξε στο USA Today ότι η αναζήτηση του αεροπλάνου της Έρχαρτ πήρε σε αυτόν και την ομάδα του πάνω από 100 ημέρες.

«Ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι τεράστιος, κάτι που η Αμέλια Έρχαρτ διαπίστωσε μόνη της. Είναι μια απίστευτη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί. Ήμασταν εκεί έξω για 100 ημέρες, σε φουρτουνιασμένες θάλασσες και χωρίς πολλά λιμάνια για επαναπροβολή. Εκεί είναι που χρειαζόμαστε διαφορετικό εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, να δούμε πώς βρίσκεται στην άμμο και να συνεργαστούμε με άλλους που ενδιαφέρονται γι’ αυτό», είχε πει.

Σε άλλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Washington Post, ο Ρομέο είχε δηλώσει ότι η ανεύρεση του αεροσκάφους της Έρχαρτ ήταν όνειρό του από τότε που ήταν μικρό παιδί.

Διαφήμιση