Αρχική Special Topics Γ. Μανιάτης-Μ. Προβατάς: Επειδή δεν υπάρχει Planet B

Γ. Μανιάτης-Μ. Προβατάς: Επειδή δεν υπάρχει Planet B

Το βιβλίο του με τίτλο, «Επειδή δεν υπάρχει Planet B», εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζει τη Δευτέρα 4/3 ο Γιάννης Μανιάτης, με τον Μάκη Προβατά. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

0
epeidh den yparxei planet b 1000x1000
Διαφήμιση

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου «Επειδή δεν υπάρχει Planet B» ανακαλύπτει κανείς το περιεχόμενο μιας άκρως ενδιαφέρουσας συνομιλίας με διάρκεια, ανάμεσα στον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον καθηγητή Γιάννη Μανιάτη με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την Ελλάδα στη συνθήκη αυτή, αλλά και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μη συμβεί το κακό σενάριο!

Σύνταξη: ecozen.gr

Η παρουσίαση πραγματοποιείται  στις 19:00, στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη)

Για το βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη θα μιλήσουν οι:

Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής ΑΠΘ

Μαρία Δαμανάκη, πρώην Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην ΕΕ, Σύμβουλος για το κλίμα και τη θαλάσσια πολιτική

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου, πρώην Επίτροπος ΕΕ, πρώην υπουργός

Χρήστος Ζερεφός, γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών. Εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Επίσης, θα μιλήσουν οι συγγραφείς.

Planet B Bg Patakis

Θα προλογίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

Συντονίζει η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη.

Όπως διαβάζουμε, οι τραγικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης, ανέδειξαν για άλλη μια φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βαδίζει ο πλανήτης λόγω της κλιματικής κρίσης.
Η μεγάλη ενεργειακή κρίση που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξε, μεταξύ άλλων, και τα πολλά αδύναμα σημεία της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής. Τα μεγάλα διλήμματα για παγκόσμιες οικονομίες που αντικαθιστούν τα ορυκτά καύσιμα με ανανεώσιμες πηγές, οι νέες γεω­πολιτικές ισορροπίες με τον βαρύνοντα ρόλο της Κίνας στην πράσινη μετάβαση, η διαχείριση απορριμμάτων, η σπουδαιότητα των δασών στην οικολογική ισορροπία, η ρύπανση των νερών, η συμβολή της βιομηχανίας μόδας στις εκπομπές ρύπων, ο ρόλος της έξυπνης ψηφιακής γεωργίας, οι σύγχρονες μεταφορές, ο ρόλος της βιομηχανίας, οι αναγκαίες αλλαγές, τέλος, στην καθημερινή συμπεριφορά όλων μας αναλύονται με απλό και, κυρίως εποικοδομητικό, τρόπο μέσα από τη συνομιλία του Γιάννη Μανιάτη με τον Μάκη Προβατά.
Σημαντικό μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στις ελληνικές συνθήκες και προτεραιότητες. Η ενεργειακή δημοκρατία, η ενεργειακή φτώχεια, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι ενεργειακές κοινότητες, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, οι μεγάλες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες της χώρας για μετεξέλιξή της σε ενεργειακό κόμβο: ένα σφαιρικό πλέγμα αλληλοεξαρτώμενων προβλημάτων αναλύεται διεξοδικά και κυρίως, μια σειρά εμπεριστατωμένων λύσεων προτείνονται για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μέσα στο σύνθετο οικονομικό και διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται καθημερινά.

Διαφήμιση