Αρχική Ειδήσεις Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»

Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε «Οικολογικά Σχολεία»

Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), αύριο, Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 από τις 10.00 έως τις 15.00 συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

0
oikologia3
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση για τα “Οικολογικά Σχολεία” θα βραβευτούν 114 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο. Το παρών στη φετινή εκδήλωση βράβευσης θα δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος πρόκειται να χαιρετίσει την εκδήλωση βράβευσης.

Η φετινή εκδήλωση βράβευσης για τα Οικολογικά Σχολεία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συμπίπτει με την έναρξη υλοποίησης και στην Ελλάδα της Παγκόσμιας Σύμπραξης για την Πράσινη Εκπαίδευση της UNESCO (Greening Education Partnership).

oikologia

Στόχος της Σύμπραξης είναι να προσαρμόσει τα εκπαιδευτικά συστήματα για τη βιώσιμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και για να εφοδιάζουν κάθε μαθητή και μαθήτρια, κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και κάθε πολίτη μέσω της δια βίου μάθησης, με τις γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και στάσεις, που θα τους επιτρέψουν να αντιληφθούν την πολυπλοκότητα της κλιματικής κρίσης, τη διασύνδεση των παγκόσμιων προκλήσεων βιωσιμότητας, καθώς και τους τρόπους συμβολής στην επίλυση σχετικών προβλημάτων σε καθημερινό πλαίσιο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες με τους γονείς τους, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων και εκπαιδευτικοί, που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους μέσω δρώμενων και βίντεο. Λόγω της συμμετοχής παιδιών διαφορετικών ηλικιών το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.
oikologia1
Στο τέλος της εκδήλωσης, τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα για περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο θα παραλάβουν την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους.
Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, η ΕΕΠΦ θα συνεργαστεί με την Ελεάνα Χατζάκη και την Αγγελική Αγαλιανού, που αποτελούν την ομάδα αφήγησης λαϊκών παραμυθιών «Σουσουράδες» και εξειδικεύονται στην εμψύχωση ομάδων μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους στο ά-χρονο και ά-τοπο των λαϊκών παραμυθιών και της μουσικής.
oikologia2

Διαφήμιση