Αρχική Ειδήσεις Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα: Έρχεται ανοιξιάτικος καύσωνας (Βίντεο)

Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα: Έρχεται ανοιξιάτικος καύσωνας (Βίντεο)

Έρχεται ανοιξιάτικος καύσωνας τα επόμενα 24ωρα με θερμοκρασίες έως και 18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!

 

 

0
Athens; heatwave; high temperature; hot weather; summer; sun; temperatures; weather; Ηλιος; ζέστη; θερμοκρασία; καιρός; καλοκαίρι; καύσωνας; υψηλές θερμοκρασίες; τουριστάς; τουρίστες; τουρισμός; tourist; tourists; tourism; Acropoli; empty; no access; unmbrella; Ακρόπολη; άδεια; χωρίς πρόσβαση; ομπρέλα;
Διαφήμιση

Κι από …Απρίλη καλοκαίρι (!) καθώς τα παράδοξα του καιρού συνεχίζονται, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν ότι πλησιάζει ο πρώτος ανοιξιάτικος καύσωνας μαζί με αφρικανική σκόνη, ένα φαινόμενο που δεν έχουμε ζήσει εδώ και πολλές 10ετίες! Ο θερμότερος Φεβρουάριος των τελευταίων δεκαετιών, έδωσε τη σκυτάλη στον θερμότερο Μάρτιο και πλέον έρχεται …ανοιξιάτικος καύσωνας για να συμπληρώσει το παζλ των ακραίων για την εποχή φαινομένων!

Σύνταξη: ecozen.gr

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το meteo οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

[367840] ΔΥΣΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Όπως υπογράμμισε ο γνωστός προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου μία «έκρηξη ζέστης» πάνω από τη Βόρεια Αφρική θα έχει σαν αποτέλεσμα θερμές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και θα φτάσουν μέχρι και τις χώρες της Βαλτικής και μπορεί να αγγίξουν ακόμα και το Κίεβο! Την ίδια στιγμή απο Πορτογαλία μέχρι Μαρόκο το σκηνικό θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με πολλές βροχές αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις!

ΚΑΙΡΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μάλιστα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Κυριακή θα συνεχιστεί ο ανοιξιατικοκαλοκαιρινός καιρός και τη Δευτέρα θα παραπέμπει σε Ιούνιο και όχι σε Απρίλη! Όπως είπε χαρακτηριστικά θα πρόκειται για ένα «ένα ανοιξιάτικο συννεφόκαμα”, προσθέτοντας ότι θα επικρατήσει ανοιξιάτικος καύσωνας!

Ειδικότερα την Πρωταπριλιά, αναμένονται λίγες αραιές συννεφιές, και ο ανοιξιάτικος καύσωνας θα γίνει ακόμη πιο …ενοχλητικός καθώς θα αρχίσει η μεταφορά κάποιας αφρικάνικης σκόνης και θα υπάρχει μία θολούρα αρκετά σημαντική στη Δυτική Ελλάδα,  όπου θα ενισχυθούν οι νοτιάδες και θα φτάσουν τα 4-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

«Την Τρίτη το πιο έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης»

«Την Τρίτη φαίνεται ότι θα έχουμε το πιο έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης μαζί με αραιές συννεφιές σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και νοτιάδες στα 4-6 μποφόρ. Αυτό το επεισόδιο σκόνης μαζί με την αραιή συννεφιά θα αρχίσει να εκτοπίζεται ανατολικότερα προς το βράδυ από τα ανατολικά προς τα δυτικά, καθώς θα το γυρίσει από νοτιά σε βορειοδυτικό άνεμο», προσέθεσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Πάντως μέχρι και το απόγευμα οι ανατολικές και νότιες περιοχές θα έχουν αυτές τις αραιές συννεφιές και το βράδυ και τη θολούρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Τετάρτη θα ξεκινήσει με θολούρα και αραιές συννεφιές στα νότια, νοτιοανατολικά Κρήτη, Δωδεκάνησα κι εκεί θα βελτιωθούν τα πράγματα από πλευρά ορατότητας και θολούρας μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι στρέφονται σε πιο βόρειους, βορειοδυτικούς που θα μεταφέρουν ελαφρώς πιο ψυχρές αέριες μάζες από την Κεντρική Ευρώπη», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Διαφήμιση