Αρχική Ειδήσεις Squaremouth: Η Ελλάδα κατατάσσεται στους Κορυφαίους Δέκα Προορισμούς για τις Καλοκαιρινές Διακοπές

Squaremouth: Η Ελλάδα κατατάσσεται στους Κορυφαίους Δέκα Προορισμούς για τις Καλοκαιρινές Διακοπές

Καλοκαιρινές διακοπές ….για πάντα! Το άσμα του γνωστού συνθέτη και τραγουδιστή, Νίκου Καρβέλα ταιριάζει άψογα με όσα αποδεικνύονται περίτρανα για την Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται στους κορυφαίους δέκα προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές.

0
διακοπές
Διαφήμιση

 

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι άμεσα συνυφασμένες με την Ελλάδα όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας που δημοσίευσε η εξειδικευμένη αμερικανική εταιρεία Squaremouth, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας καταλαμβάνει την 5η θέση στον κατάλογο των δέκα πιο επιθυμητών προορισμών παγκοσμίως για ταξίδια και διακοπές το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Η τελική κατάταξη βασίστηκε στην ανάλυση δεδομένων ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων από διάφορους φορείς, όπως tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες ανά τον κόσμο, αντί για τις συνηθισμένες κρατήσεις.

Η έκθεση που συνοδεύει την εν λόγω έρευνα αναφέρεται θετικά για την Ελλάδα, περιγράφοντάς την ως “ειδυλλιακή χώρα με γραφικές πόλεις, χαλαρωτικά νησιά και εκπληκτική γαστρονομία,” προβλέποντας ότι θα είναι δημοφιλής προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές των ταξιδιωτών και το τρέχον έτος. Η αυξημένη δημοτικότητα του μεσογειακού παραδείσου οδήγησε ακόμη και σε έκκληση προς τους τουρίστες να εξερευνήσουν περισσότερους προορισμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον υπερ-τουρισμό.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ιταλία, ενώ η έκθεση της έρευνας αναδεικνύει την προσδοκία ότι το 6,75% των ταξιδιωτών θα επιλέξει την Ιταλία για το καλοκαίρι. Η έκρηξη του τουρισμού στην χώρα αυτή οδήγησε σε μέτρα όπως η αύξηση των τιμών εισιτηρίων και η απαίτηση κρατήσεων, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις.

Όσον αφορά τους πελάτες της Squaremouth, το 76% αναμένεται να ταξιδέψει τουλάχιστον μία φορά στο εξωτερικό φέτος, ενώ πάνω από το 50% έχει ήδη προγραμματίσει και διακοπές. Το ποσοστό των ‘baby boomers’ ανέρχεται στο 40%, ενώ η Γενιά-X ακολουθεί με 22%, η Γενιά Z με 15% και οι Millennials με 12%.

Διακοπές - Ταξίδια

Οι χώρες της Ευρώπης στην πρώτη γραμμή για τις καλοκαιρινές διακοπές 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 42% των συνολικών πωλήσεων ταξιδιωτικής ασφάλισης, ενώ 8 από τους 10 κορυφαίους διεθνείς προορισμούς βρίσκονται στην ηπειρωτική Ευρώπη. Παράλληλα, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι κάθε χώρα προσελκύει διαφορετικούς τύπους τουριστών, προσφέροντας μοναδικές ταξιδιωτικές επιλογές και εμπειρίες.

Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, τέλος, εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για πληροφορίες σχετικές με τον προορισμό τους, αναζητώντας εξειδικευμένα και αξιόπιστα δεδομένα στο διαδίκτυο. Κορυφαίες ιστοσελίδες που αποτελούν αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την Ελλάδα περιλαμβάνουν τα https://www.greeka.com, https://www.vacationingreece.gr και https://www.visitgreece.gr/. Αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν εκτενείς οδηγούς, συμβουλές ταξιδίου, πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, και τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, καθιστώντας τις ανεκτίμητες πηγές για όσους επιθυμούν να ετοιμάσουν το ταξίδι τους με στόχο την εξαιρετική εμπειρία στην Ελλάδα.

Διαφήμιση