Αρχική Special Topics Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία έπεσε κατά 18°C για ρεκόρ Γκίνες! (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία έπεσε κατά 18°C για ρεκόρ Γκίνες! (Βίντεο)

Ιστορική βουτιά στη θερμοκρασία κατέγραψε η Θεσσαλονίκη καθώς σε ένα 24ωρο σημειώθηκε πτώση κατά 18 βαθμούς Κελσίου! Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες και σε Φλώρινα, Καστοριά και Λήμνο!

0
florina xioni eikones
Διαφήμιση

 

Η Θεσσαλονίκη γράφει ιστορία Μετεωρολογίας το τελευταίο 24ωρο που θα διδάσκεται στους μετεωρολόγους ως …πρωτοφανές φαινόμενο καθώς η θερμοκρασία έπεσε κατά 18 βαθμούς!

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι Μετεωρολόγοι δείχνουν συγκλονισμένοι και οι αναρτήσεις τους επιβεβαιώνουν  το σπάνιο φαινόμενο! Σύμφωνα με τα όσα γράφει για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του “18 ολόκληρους βαθμούς πτώση σε κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο παρουσίασε η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη”.

Και μπορεί η Θεσσαλονίκη να δέχθηκε τη μεγάλη… «ψυχρολουσία» ωστόσο δεν είναι η μοναδική περιοχή, που υποδέχεται -έστω και καθυστερημένα- τη βαρυχειμωνιά.

[366589] ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη για την αντιμετώπιση πιθανής κακοκαιρίας. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μάλιστα, οι χιονοπτώσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λαμία-Εύζωνοι, Ιωάννινα -Κήποι, Λαμία-Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη-Μουδανιά, Λαγκάδα -Προμαχώνας, Κοζάνη-Φλώρινα, Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή.

Όπως αποτυπώνεται και στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το χιόνι έχει καλύψει τις οροφές των σπιτιών, τους δρόμους και τις πλατείες.

Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία το χιόνι είναι τόσο πυκνό που τα αυτοκίνητα μετά βίας διακρίνονται, δημιουργώντας μια όμορφη χειμωνιάτικη εικόνα.

Εντυπωσιακές εικόνες στην Καστοριά!

Απότομη αλλαγή καιρού και στη Λήμνο!

Ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο καταγράφηκε σήμερα λίγο πριν την μία το μεσημέρι από τον Μετεωρολογικό Σταθμό της Δάφνης Λήμνου. Η απότομη αλλαγή του καιρού έφερε ένα «τσουνάμι» από σύννεφα και οι εικόνες από τον Σταθμό καταγράφουν τον απρόσμενο μετασχηματισμό.

Η ένταση του φαινομένου αναδεικνύεται μέσα από τον φακό της κάμερας, με τις συνθήκες να περνούν από έναν αίθριο ουρανό σε έναν οργισμένο, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό κύμα «τσουνάμι» σύννεφων να καλύπτει την περιοχή, όπως αναφέρει το links live.

Επέκταση των φαινομένων τη νύχτα!

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Διαφήμιση