Αρχική Special Topics Στην επιφάνεια της Σελήνης το ιαπωνικό διαστημόπλοιο «Moon Sniper»-Βίντεο

Στην επιφάνεια της Σελήνης το ιαπωνικό διαστημόπλοιο «Moon Sniper»-Βίντεο

0
moon sniper διαστημοπλοιο
Διαφήμιση

Στη λίστα των χωρών που πάτησαν …πόδι στο φεγγάρι συγκαταλέγεται πλέον και η Ιαπωνία, το διαστημόπλοιο της οποίας «Moon Sniper» προσγειώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην επιφάνεια της Σελήνης το απόγευμα του Σαββάτου, 17.390 ώρα Ελλάδας.

Μάλιστα, το «Moon Sniper» προσγειώθηκε ακριβώς στο σημείο που είχε στόχο, γεγονός που δεν είχε ξανασυμβεί. Έτσι, η Ιαπωνία γίνεται η πέμπτη μόλις χώρα του κόσμου που το καταφέρνει αυτό, μετά από τις ΗΠΑ, πρώην ΕΣΣΔ, Κίνα και Ινδία.

To ιαπωνικό διαστημόπλοιο «Moon Sniper» έφτασε στην επιφάνεια της Σελήνης, χαρίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό από άκρη σε άκρη της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.

Ο πρόεδρος της Jaxa είπε ότι η προσγείωση ήταν επιτυχής και το σκάφος επικοινωνεί, οπότε το «ελάχιστο επίπεδο επιτυχίας» της αποστολής έχει επιτευχθεί.

Προχωρώντας, πρόσθεσε ότι θα αξιολογήσουν τα δεδομένα για να βγουν περισσότερα συμπεράσματα.

Ανέφερε ότι η προσεδάφιση ακριβείας ήταν μια επιτυχία, αλλά η υπηρεσία χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να τα αναλύσει.

Στα επόμενα σχέδια της Ιαπωνίας, όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος  είναι ο Άρης:  «Προχωρώντας, θα στείλουμε περισσότερα στη Σελήνη και έχουμε σχέδιο θα φτάσουμε και στον Άρη».

«Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τη δομή και τη σύνθεση της Σελήνης, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τον δικό μας πλανήτη» τονίζει η επιστήμονας.

Διαφήμιση