Αρχική Ειδήσεις Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδονται στην κυκλοφορία οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου μετά από...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδονται στην κυκλοφορία οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου μετά από 17 χρόνια…

Τους δρόμους τους έχουν και πάλι από σήμερα, μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, οι Θεσσαλονικείς, καθώς παραδίδονται πλήρως στην κυκλοφορία οι οδοί Εγνατία και Βενιζέλου · Όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών, και υλοποιείται και παραδίδεται ένα εμβληματικό έργο!

0
θεσσαλονικη οδοι
Διαφήμιση

Τις εργασίες της οριστικής αποκατάστασης και απόδοσης στην πόλη, των χώρων που καταλάμβανε το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σταθμό Βενιζέλου επιθεώρησαν, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Τα τμήματα του οδοστρώματος, στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, τα οποία απελευθερώνονται δίνονταιστην κυκλοφορία  από σήμερα το απόγευμα.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρα, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, του Μετρό, που επέφερε επί μακρόν και ταλαιπωρία και καχυποψία. “Καχυποψία στην κοινωνία και ταλαιπωρία στους πολίτες, γιατί πολλές φορές τα έργα συνοδεύονται από αποκλεισμούς δρόμων, οι οποίοι πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθούν” όπως είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Σταικούρα, “σήμερα, με ρεαλιστική αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών, υλοποιείται και παραδίδεται στους πολίτες ένα έργο.

Απελευθερώνονται δρόμοι και επιστρέφουν στους πολίτες και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, ο συγκεκριμένος δρόμος μετά από δεκαεπτά έτη ταλαιπωρίας και αναμονής. Συνεπώς, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει ανεβάσει σημαντικά ταχύτητες δεσμευόμαστε, όπως άλλωστε έχει πει και εργάζεται αόκνως, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ότι το Νοέμβριο του 2024 θα λειτουργήσει το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, εργαζόμαστε για την επέκτασή του προς την Καλαμαριά τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά  και για την ακόμη μεγαλύτερη επέκτασή του με σχεδιασμό και μελέτες προς την βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά, με σχέδιο και μεθοδικότητα, καλύπτουμε κενά για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Το Μετρό θα λειτουργήσει το Νοέμβριο του 2024″.

μετρο θεσσαλονικης

Σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2024

Από τη πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε: «Ανοίγουμε δύο δρόμους, οι οποίοι για δεκαεπτά χρόνια ήταν κλειστοί. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του έργου.

Το έργο έχει φτάσει στην τελική του φάση. Τον Νοέμβριο το Μετρό θα είναι σε λειτουργία. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταλάβουμε επίσης, στη Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται, με αυτή τη διάνοιξη που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, να ζήσουμε τους προσεχείς μήνες μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην Εγνατία και στην περιοχή της Βενιζέλου. Μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ, θα πάρει τα “πάνω” της. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση από τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη δυναμική που δημιουργείται με την έλευση του Μετρό στην περιοχή.

Η λειτουργία του Μετρό αποτελεί μία πολύ σημαντική πολεοδομική παρέμβαση στην πόλη. Θα δούμε περιοχές που στο παρελθόν είχαν “πέσει” ή δοκιμάστηκαν, να αναζωογονούνται. Θα δούμε την κινητικότητα μέσα στην πόλη να ανεβαίνει.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα δεν είναι μόνο οι επεκτάσεις του Μετρό, όχι μόνο η επέκταση στην Καλαμαριά, στην οποία αναφέρθηκε ο κύριος Σταϊκούρας, ούτε οι άλλες που θα εξαγγείλουμε πολύ σύντομα προς την Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, αλλά θα δούμε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης  αποτελεί ένα έργο του οποίου η πνοή θα αλλάξει πραγματικά την πόλη».

Διαφήμιση