Αρχική Ειδήσεις “Καζάνι” που βράζει ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ευρώπη

“Καζάνι” που βράζει ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ευρώπη

Με “καζάνι” που βράζει” μοιάζει να είναι ο αγροτικός κόσμος στην Ευρώπη, που αντιτίθεται σθεναρά βλέποντας τις κυβερνήσεις-μία μία, να επιχειρούν να συρρικνώσουν την παραγωγή και την κτηνοτροφία, αποκλείοντάς τους από τις επιδοτήσεις, με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή.

0
αγροτες μπλοκα γαλλια
Διαφήμιση

Η άκαμπτη στάση των αρχών τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία φαίνεται να έχουν πεισμώσει τους αγρότες, με την πλειοψηφία αυτών να μην σταματούν τις κινητοποιήσεις και να εμφανίζεται έτοιμη να πολεμήσει μέχρι τέλους για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου της. 

Ήδη, πέρυσι την αρχή έκανε η ολλανδική κυβέρνηση που με νομοθεσία ουσιαστικά καταργεί ένας στους τρεις αγρότες (τους αποκόπτουν από κάθε χρηματοδότηση) όμως στην Γαλλία πλέον οι εξεγέρσεις είναι σε βαθμό που η νέα κυβέρνηση Αττάλ έχει αρχίσει και τρομάζει.

Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.

«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.

Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή , οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.

Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά.

 

Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί και συνεχίζουν να προστίθενται από άλλες χώρες, αγρότες.

Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.

Στόχος των Βρυξελλών είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.

Δηλαδή κάτι σαν να “κοροϊδέψουμε τους αγρότες για την ψήφο” και θα συνεχίζουν μετά τα ίδια εναντίον τους!

Επί ποδός οι Έλληνες αγρότες

Διαφήμιση