Αρχική Special Topics Κακοκαιρία: Τσουχτερό κρύο χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι (Βίντεο)

Κακοκαιρία: Τσουχτερό κρύο χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι (Βίντεο)

Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις περιλαμβάνει το τρίπτυχο της κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα από το απόγευμα του Σαββάτου 20/1. Μάλιστα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων υπάρχει απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια.

0
Φλώρινα χιόνι
Διαφήμιση

Η ψυχρή εισβολή, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και δυνατό κρύο εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας άρχισε από τη βόρεια Ελλάδα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία έκανε βουτιά κατά 18 βαθμούς Κελσίου, αλλάζοντας σε ελάχιστες ώρες το σκηνικό του καιρού.

Στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο πέφτουν χιόνια, το κρύο είναι ιδιαίτερα έντονο και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Πάντως με εξαίρεση την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που κάνει το κρύο ιδιαίτερα αισθητό, το νότιο τμήμα της χώρας δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαιτέρως.

Την ίδια στιγμή υπάρχει απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για όλους τους τύπους των πλοίων. Σύμφωνα με την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, το μοναδικό δρομολόγιο που εκτελέστηκε, το βράδυ του Σαββάτου (20/01), ήταν το δρομολόγιο του πλοίου «Φαιστός» προς το Ηράκλειο Κρήτης και αυτό καθώς ακολουθεί δρομολόγιο που δεν επηρεαζόταν από τις κακές καιρικές συνθήκες και τους θυελλώδεις ανέμους.

κύματα λιμάνι

Ποια δρομολόγια πλοίων ακυρώνονται

Κυριακή (21/01)

BLUE STAR PAROS: Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:30 για Σύρο – Τήνο – Μύκονο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

BLUE STAR ΝΑΧΟS: Το δρομολόγιο του πλοίου αύριο από Πειραιά 17:30 για Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

HELLENIC HIGHSPEED: Το δρομολόγιο του πλοίου από Σύρο 07:00 για Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δευτέρα (22/01)

BLUE STAR PAROS: Το δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά 07:30 για Σύρο – Τήνο – Μύκονο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί.

HELLENIC HIGHSPEED: Το δρομολόγιο του πλοίου από Σύρο 07:00 για Κύθνο – Κέα – Λαύριο και επιστροφή δεν θα πραγματοποιηθεί. Το πλοίο Θα παραμείνει στο λιμάνι της Σύρου και εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, θα αναχωρήσει την Τρίτη στις 07:00 για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

Τσουχτερό κρύο θα επικρατήσει  Κυριακή 21/1, σε όλη τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία που επικρατεί από το Σάββατο επεκτείνεται και στην υπόλοιπη χώρα με νέες χιονοπτώσεις αλλά και θυελλώδεις βοριάδες που θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ.

Λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συστήνεται στους πολίτες και ιδιαίτερα στους οδηγούς, οι οποίοι διαμένουν ή πρόκειται να κινηθούν προς τις εν λόγω περιοχές, ή σε περιοχές της επικράτειας όπου αναμένεται να επεκταθούν/ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ

υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εκτός των οχημάτων που φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), σε Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Εγνατία Οδό και στο οδικό δίκτυο των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καθώς και στο οδικό δίκτυο των Δήμων Πολυγύρου και Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, ενώ σε ορισμένα σημεία απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού οχήματος με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων

kakokairia elpida xionia athina

απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, από τον Κόμβο Παμβώτιδας (χιλιομετρική θέση 72,900) έως και τον Κόμβο Παναγιάς (χιλιομετρική θέση 120,800) του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Παράλληλα, επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

Σε περιοχές των Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και της Φλώρινας, η κίνηση διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή με ειδικού τύπου ελαστικά, ενώ σε ορισμένα σημεία από την 20:15 του Σαββάτου (20-01-2024) ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα, ισχύει υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), για το σύνολο των οδικών δικτύων των Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr).

Το twitter πήρε φωτιά από σχόλια με αρκετή δόση χιούμορ  για την κακοκαιρία!

δφωσδφγγσγφ

Διαφήμιση