Αρχική Ειδήσεις Eurolife FFH: Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Eurolife FFH: Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος!

Με την τεχνολογία να προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς και τις ανάγκες στην κοινωνία συνεχώς να μεταβάλλονται οι ανάγκες και οι απαιτήσεις στην εργασία δημιουργούν νέα δεδομένα!

0
Λάπτοπ - Εργασία
Διαφήμιση
Στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο των επιχειρήσεων, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, αυτά δηλαδή που θα έχουν ζήτηση στο μέλλον είναι κάτι που απασχολεί αρκετά τους recruiters αλλά και τη διοίκηση μεγάλων οργανισμών.

Από τους Data Scientists μέχρι τους AI and Machine Learning Experts, το ταλέντο που θα χρειάζεται μια επιχείρηση από δω και πέρα αλλάζει πρόσωπο, δημιουργώντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Αλλά ποιες ακριβώς είναι αυτές οι ειδικότητες και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις ξέρουμε από τώρα; Ας εξερευνήσουμε, λοιπόν, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, που θα αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε…

Data Scientist

Τι ακριβώς κάνει ο Data Scientist; Είναι αυτός που παρατηρεί, εξετάζει τα δεδομένα και τα αναλύει, για να βοηθήσει την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται. Η ζήτηση του Data Scientist διαρκώς αυξάνεται και είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα στο προσκήνιο.

Το επάγγελμα αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί σε αρκετούς κλάδους, από μεγάλες εταιρείες, ηλεκτρονικά καταστήματα, ερευνητικά εργαστήρια μέχρι marketing τμήματα και startups. Αν ψάχνεις πώς να μετατρέψεις το χάος των δεδομένων σε χρήσιμη πληροφορία για τον οργανισμό σου, μάλλον χρειάζεσαι ήδη έναν Data Scientist.

Virtual Reality Architect

Σκέψου τον Virtual Reality Architect ως τον δημιουργό νέων εικονικών κόσμων. Αν σκεφτούμε το Virtual Reality ως ένα άψογα σκηνοθετημένο έργο, ο VR Architect θα ήταν ο σχεδιαστής των σκηνικών που κατασκευάζει εικονικούς χώρους από το μηδέν.

Γενικότερα, όλη η VR τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και αυτό προκαλεί την ανάγκη περισσότερων εξειδικευμένων επαγγελματιών. Οι γνώσεις ενός architect εικονικής πραγματικότητας μπορούν να βοηθήσουν και να εξελίξουν πολλούς κλάδους όπως, εκπαίδευση, αρχιτεκτονική, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Με λίγα λόγια, οι Virtual Reality Architects είναι οι δημιουργοί της νέας εποχής, της εποχής του Virtual Reality!

Εργασία, Υπολογιστές, Ίντερνετ

Sustainability Expert

Ένας Sustainability Expert έχει θέση σε διάφορους κλάδους της οικονομίας και αποστολή του είναι η διαφύλαξη των φυσικών πόρων, η αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας και η διαχείριση των καθημερινών απορριμμάτων με περιβαλλοντική συνείδηση. Το επάγγελμα αυτό αναμένεται να είναι στο μέλλον πιο σημαντικό και από τούρτα γενεθλίων σε παιδικό πάρτυ!

 Αυτοί οι επαγγελματίες σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και υλοποιούν λύσεις φιλικές για το περιβάλλον για μεγάλους οργανισμούς. Ένας Sustainability Expert μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα ενός οργανισμού, διασφαλίζει την περιβαλλοντική συνείδηση της εταιρείας και εξασφαλίζει τη λήψη πιστοποιητικών για eco-friendly λειτουργία του οργανισμού. Μέχρι το 2050 κάθε μεσαία και μεγάλη επιχείρηση θα χρειάζεται έναν Sustainability Expert, για να μπορεί να ακολουθεί τις οδηγίες και τους κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος.

 Blockchain Developer

Οι Blockchain Developers είναι τα νέα αστέρια της τεχνολογίας! Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την έννοια του Blockchain από το Bitcoin. Είναι, όμως, τα κρυπτονομίσματα η μόνη εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής;

Οι Blockchain Developers έχουν ήδη εφαρμόσει καινούργιες χρήσεις για την τεχνολογία Blockchain στην οικονομία, την υγεία και άλλους ακόμα κλάδους. Η ανάγκη για δεξιότητες στο Blockchain έχει αυξηθεί και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μισθοί των Blockchain Developers να είναι 50-100% υψηλότεροι από άλλα επαγγέλματα στον προγραμματισμό.

 Σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι Blockchain Developers είναι εδώ για να μείνουν και όποιος οργανισμός καταφέρει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία τους θα ανοίξει ένα νέο μονοπάτι ανάπτυξης για την επόμενη 20ετία.

τεχνολογία
Εικόνα: pixabay/geralt

Artificial Intelligence and Machine Learning Expert

Έχεις ακούσει για τους Artificial Intelligence και Machine Learning Experts; Σε έναν κόσμο όπου οι υπολογιστές και οι μηχανές παίρνουν τα ηνία, αυτοί οι experts κάνουν τη διαφορά.

 Πού βρίσκονται; Παντού! Από τράπεζες μέχρι νοσοκομεία, από σχολεία μέχρι εργοστάσια – διότι πάντα έχουν τη λύση για όλα. Όμως, αν και υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν υπάρχουν αρκετοί εξιδεικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες.

Τι σημαίνει αυτό για μια επιχείρηση; Εν ολίγοις, αν έχεις την ευκαιρία να εντάξεις στο ανθρώπινο δυναμικό σου έναν AI και ML expert, just go for it! Αυτός ο άνθρωπος είναι περιζήτητος και σε λίγο καιρό, αν δεν του κάνεις ένα offer, θα τον δεις να εργάζεται στον ανταγωνισμό σου.

Urban Planner

Καθώς οι πόλεις μεγαλώνουν και ο πληθυσμός αυξάνεται διαρκώς, οι Urban Planners είναι εκείνοι που φτιάχνουν τον κόσμο λίγο πιο βιώσιμο και ευχάριστο για όλους μας. Πώς; Χρησιμοποιούν τεχνολογία και αναλύσεις δεδομένων για να δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές, βιώσιμες και φιλικές για τον άνθρωπο πόλεις.

Με μαθήματα σχετικά με τον σχεδιασμό έξυπνων πόλεων, συστημάτων μεταφορών, ενσωμάτωσης IoT και βιώσιμης ανάπτυξης, τα πανεπιστήμια προετοιμάζουν ήδη τους μελλοντικούς Urban Planners. Αν ψάχνεις το πιο χρήσιμο για το μέλλον επάγγελμα για να ενταχθείς σε μια κατασκευαστική εταιρεία, τώρα ξέρεις το επόμενό σου βήμα.

Cyber Security Expert

Ο Cyber Security Expert είναι εκεί για να σώσει την εταιρεία σου από τις κακοτοπιές του διαδικτύου. Πώς; Δίνοντας τέλος στα σχέδια των κακόβουλων hackers. Συμβουλεύει εταιρείες, δυναμώνει τις αμυντικές τους γραμμές απέναντι στο κυβερνοέγκλημα και εκπαιδεύει το προσωπικό της εταιρείας σχετικά με το πώς να μένουν προστατευμένοι στον κυβερνοχώρο. Η ζήτηση γι’ αυτούς τους επαγγελματίες αυξάνεται διαρκώς, οπότε αν θέλεις όλα τα ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης να είναι πάντα προστατευμένα, ένας Cyber Security Expert θα σε βοηθήσει!

Διαφήμιση