Αρχική Ειδήσεις “Τέλος εποχής” για το χάρτινο εισιτήριο σε Μετρό, τραμ και λεωφορεία

“Τέλος εποχής” για το χάρτινο εισιτήριο σε Μετρό, τραμ και λεωφορεία

“Αντίο” στο συμβατικό χάρτινο εισιτήριο που χρησιμοποιούμε για το μετρό το τραμ και τα λεωφορεία θα πρέπει να πούμε από το νέο έτος, αφού σύντομα θα αντικατασταθεί από το λεγόμενο ψηφιακό! 

0
ΜΕΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του κράτους δεν αφήνει απέξω τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της υιοθέτησης του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μοντέλου να είναι έτοιμη να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες κατάργησης για το χάρτινο εισιτήριο.

Πού σύντομα, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς το χάρτινο κλασικό εισιτήριο θα αποτελεί παρελθόν  και -όπως όλα δείχνουν-από τις αρχές του 2024 η επιβίβαση σε Μετρό, λεωφορεία και άλλα μέσα σταθερής τροχιάς θα γίνεται με ένα ψηφιακό εισιτήριο, με αγορά  με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

 

Σε δηλώσεις του ο Γ.Ξιφαράς τόνισε ότι «οι αστικές μεταφορές περνάνε πλέον στην φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Καταφέραμε να εντάξουμε τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές στο στρατηγικό σχεδιασμό μας. Έτσι, πολύ σύντομα η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται ανέπαφα, είτε με την χρήση τραπεζικής κάρτας είτε με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού μας τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στα γκισέ ή τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων»,

 

 

Το ψηφιακό εισιτήριο δεν θα ισχύει μόνο για το Μετρό ή τα λεωφορεία, αλλά για όλα τα Μέσα, δηλαδή και το τραμ και το τρόλεϊ.

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει την έγκρισή του τις επόμενες ημέρες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων.

εισιτηριο

«Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να λειτουργήσει το σύστημα των ανέπαφων επιβιβάσεων ξεκινώντας από τη γραμμή των λεωφορείων Express του αεροδρομίου, και εντός του επόμενου έτους να ολοκληρωθεί η καθολική εφαρμογή των νέων εφαρμογών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών.

Επιπλέον, ο Γιάννης Ξιφαράς, αποκάλυψε ότι το υπουργείο προχωρά στην επέκταση του συστήματος της τηλεματικής, αξιοποιώντας την τεχνολογία QR. «Με αυτό τον τρόπο, με ένα απλό σκανάρισμα από το κινητό μας τηλέφωνο, θα μπορούμε να έχουμε σε πραγματικό χρόνο όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα δρομολόγια που διέρχονται από την συγκεκριμένη στάση». Ο γενικός γραμματέας είπε ακόμη ότι δρομολογείται η ανανέωση του στόλου με την αγορά 1.300 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ως το τέλος της τετραετίας καθώς και η αναβάθμιση14 συρμών (70 βαγόνια) στη Γραμμή 1 του μετρό, τον αποκαλούμενο «ηλεκτρικό». Επίσης, στα σκαριά είναι και διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια επτά νέων διρευματικών συρμών στη Γραμμή 3 του Μετρό.

 

Διαφήμιση