Αρχική Ειδήσεις Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τ. Ερντογάν-Τι συζήτησαν με την ΠτΔ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τ. Ερντογάν-Τι συζήτησαν με την ΠτΔ

0
ερντογαν σακελλαροπουλου1
Διαφήμιση

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στις 10:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις πρώτες τους δηλώσεις μπροστά στην κάμερα εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η κα Σακελλαροπούλου τον καλοσώρισε στην Αθήνα και εκείνος εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα, έπειτα από έξι χρόνια.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο η κα Σακελλαροπούλου, δήλωσε: “Τα τραγικά συμβάντα που έζησαν οι χώρες μας φέτος έγιναν αφορμή για να αποδειχθεί ξανά ότι το αίσθημα αλλυλεγγύης και η επίδειξη ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς“.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την εδραίωση ενός κλίματος που θα επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας και την αποφυγή εντάσεων στις διμερείς μας σχέσεις” πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εάν αναλογιστούμε το τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο, περισσότερο ίσως από ποτέ, Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προς όφελος και των δύο λαών μας αλλά και της ευρύτερη περιοχής” τόνισε η κα Σακελλαροπούλου.

ερντογαν σακελλαροπουλου

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η επίσκεψη του αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και τόνισε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη με τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, τον υπουργό Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, τον υπουργό Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και τον υπουργό Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε στην ΛΑΕΔ με τον Τούρκο ομολόγό του Γιασάρ Γκιουλέρ.

Διαφήμιση