Αρχική Special Topics Ρολόι της Αποκάλυψης: Τι θα σημάνει για την ανθρωπότητα το 2024

Ρολόι της Αποκάλυψης: Τι θα σημάνει για την ανθρωπότητα το 2024

Έναν τρόπο “αφύπνισης” της ανθρωπότητας απέναντι στα δεινά που προηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα το 2023 αποτελεί το Ρολόι της Αποκάλυψης, προοιωνίζοντας ένα “μαύρο” μέλλον για το 2024 που ακολουθεί!

0
roloi αποκαλυψης
Διαφήμιση

Τα σενάρια για το νέο έτος που βρίσκεται μπροστά μας εμφανίζονται εξαιρετικά δυσοίωνα καθώς, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), το 2024 θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», το ρoλόι της Αποκάλυψης με τους δείκτες του να αιωρούνται κοντά στα μεσάνυχτα («Doomsday Clock»), είναι μια συμβολική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τον κόσμο πόσο κοντά βρίσκεται στην καταστροφή.

Το 2024, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, αλλά και του ζωικού βασιλείου.

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Τί είναι το ρολόι της Αποκάλυψης

Το ρολόι «Doomsday», είναι ένα ρολόι αλλιώτικο από τα άλλα και χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου. και δημιουργήθηκε ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός περιοδικού που ονομάζεται «Bulletin of Atomic Scientists».

Καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Ανησυχούσαν για τους «καταστροφείς των κόσμων» που είχαν δημιουργήσει. Τα άρθρα του περιοδικού ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένα –όπως εξακολουθούν να είναι μέχρι και σήμερα– στην ανάδειξη των κινδύνων των πυρηνικών όπλων.

Η συμβολική συσκευή δημιουργήθηκε εν μέρει από επιστήμονες και μηχανικούς που βοήθησαν στο περίφημο έργο του Μανχάταν (1947).

Στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock.Το ρολόι βρίσκεται τώρα 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947.Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι και η τελευταία μας… και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας.

Το «Doommsday Day Clock» ενημερώνεται ετησίως από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Σικάγο για τις «πολιτικές εντάσεις, την κλιματική κρίση και όπλα μαζικής καταστροφής.

Πέρυσι, γεγονότα όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μπορεί να συνέβαλαν στην πρόοδο του ρολογιού αλλά τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζει επίσης την απειλή της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως.

Η Ρέιτσελ Τζόνσον, διευθύνουσα σύμβουλος του «Bulletin», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στο τέλος το κόσμου: «Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποιο είδος πυρηνικού πολέμου ή καταστροφικής κλιματικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην καταστροφή της ανθρωπότητας. Ποτέ όμως δεν θέλουμε να φθάσουμε εκεί», τόνισε.

Διαφήμιση