Αρχική Special Topics Καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισε ο Φλοίσβος

Καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισε ο Φλοίσβος

Η έντονη καταιγίδα στην Αττική  αργά τη νύχτα της Τετάρτης 20/12… έβρεξε προβλήματα  καθώς πλημμύρισε ο Φλοίσβος και έκλεισαν δύο από τις τρεις λωρίδες στη Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά.

0
Ποσειδώνος πλημμύρα
Διαφήμιση

 

Πλημμύρισε ο Φλοίσβος λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/12 και ξημέρωσε προβλήματα  στην Αττική!

Από την ισχυρή βροχή, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί να κλείσουν τις δύο από τις τρεις λωρίδες στη Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά. Ειδικότερα, η κίνηση των οχημάτων  από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21/12 διεξαγόταν με δυσκολία μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Στην πραγματικότητα, όλη η Παραλιακή  πλημμύρισε με τα προβλήματα να είναι πιο έντονα στην διασταύρωση Αγ.Αλεξάνδρου και Ποσειδώνος.

Σύμφωνα με το meteo.gr η αλλαγή του καιρού οφείλεται σε ατμοσφαιρική διαταραχή, ταχέως κινούμενη από τις θαλάσσιες περιοχές βορείως της Λιβύης προς τη Νότια Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση της διαταραχής τη νύχτα της Τετάρτης 20/12 προς Πέμπτη 21/12 καθώς και η βορειοανατολική κίνηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχοπτώσεις από το μεσημέρι της Πέμπτης 21/12 οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Επιπλέον καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων  που καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο  από το απόγευμα της Πέμπτης 21/12 θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης 20/12 έως το απόγευμα της Πέμπτης 21/12.

Χάρτης βροχές

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 21/12 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον Χάρτη (επάνω) παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 21/12.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Διαφήμιση