Αρχική Ειδήσεις Ηλεκτρικό ρεύμα: Η ΔΕΗ εντείνει τον ανταγωνισμό στο μπλε σταθερό τιμολόγιο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η ΔΕΗ εντείνει τον ανταγωνισμό στο μπλε σταθερό τιμολόγιο

0
έξυπνοι μετρητες ρεύματος
Διαφήμιση
Την ώρα που η συζήτηση για τα πολύχρωμα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα και η επιλογή που θα πρέπει μέχρι τέλους του έτους να κάνουν οι καταναλωτές για το ποιο “χρώμα” θα βάλουν στη ζωή τους, από το οποίο θα εξαρτηθεί και το τελικό κόστος που θα καλούνται να πληρώσουν, η ΔΕΗ ανοίγει τον δρόμο στον ανταγωνισμό, προσφέροντας μία θελκτική τιμή στο σταθερό μπλε τιμολόγιο ρεύματος. 
Η επιλογή του μπλε τιμολογίου παρέχει την “ασφάλεια” της σταθερότητας, καθώς ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάθε μήνα για την τιμή της ενέργειας, ή να αλλάζει εταιρεία ή πρόγραμμα κάθε μήνα. Τώρα η ΔΕΗ και στο σταθερό τιμολόγιο προσφέρει μειωμένη τιμή στο μπλε, “κλειδώνοντάς την” στα 17,5 λεπτά τη μεγαβατώρα. Με την κίνηση αυτή προσφέρει μια επιλογή για τον καταναλωτή που θέλει να ξέρει το κόστος της ενέργειας μακροπρόθεσμα χωρίς να ελέγχει κάθε μήνα τις τιμές και χωρίς να ανησυχεί για τις παραπάνω χρεώσεις που μπορεί να έχει αν η τιμή ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά κινηθεί ανοδικά.
Ταυτόχρονα, προσφέροντας το μέχρι στιγμής το φθηνότερο «κλειστό» σταθερό μπλε τιμολόγιο της αγοράς,  ανοίγει ένα νέο κύκλο μειώσεων στα σταθερά τιμολόγια που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι προμηθευτές ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ μείωσε κατά  10,5 λεπτά την τιμή της κιλοβατώρας του «μπλε» τιμολογίου που μέχρι τις 3/12  προσφερόταν στην αγορά στα 28 και 29,5 λεπτά αντίστοιχα.

Τι παρέχει το μπλε σταθερό τιμολόγιο 

Επιλέγοντας ένα σταθερό τιμολόγιο ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάθε μήνα για την τιμή της ενέργειας, ή να αλλάζει εταιρεία ή πρόγραμμα κάθε μήνα. Μπορεί να προϋπολογίσει το ετήσιο κόστος ενέργειας και να μην χρειάζεται να ψάχνει να βρει το φθηνότερο στην αγορά κάθε μήνα, ή να κινδυνεύει από μυστικές χρεώσεις που μπορεί να έχουν τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σημειώνεται ότι η χρέωση που προσφέρει για ένα χρόνο, στα 17,9 λεπτά  είναι πολύ κοντά στο πράσινο τιμολόγιο που για τον Ιανουάριο προσφέρεται από τη ΔΕΗ στα 15,9 λεπτά.

Αν κάποιος καταναλωτής εκτιμά ότι οι τιμές ενέργειας θα κινηθούν ανοδικά το επόμενο διάστημα, στην περίπτωση που οξυνθούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις όπως  ο πόλεμος στην Ουκρανία, ή  η κρίση στην Μέση Ανατολή και δεν θέλει να ανησυχεί για τις επιπτώσεις της ζήτησης στην αγορά φυσικού αερίου, μπορεί να κλείσει την τιμή ενέργειας με το μπλε τιμολόγιο της ΔΕΗ και να μην ξανασχοληθεί με την πορεία των τιμών ενέργειας.

επιδότηση ρευμα!!!!!!!!!!!!

Τι προβλέπεται για το τέλος της πρόωρης αποχώρησης

Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση που αντίθετα, σημειωθεί πτώση των τιμών ενέργειας και ο καταναλωτής θέλει να επιστρέψει σε ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο επειδή διαπιστώσει αργότερα, ότι είναι φθηνότερο, μπορεί να το κάνει και να μεταβούν σε ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο καταβάλλοντας τέλος πρόωρης αποχώρησης.

Το κόστος αυτό είναι τόσο μεγαλύτερο όσο νωρίτερα επιλέξει να αφήσει το σταθερό τιμολόγιο.

Το τέλος πρόωρης είναι 100 ευρώ εφόσον η αποχώρηση γίνει από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του τιμολογίου μέχρι και το πρώτο τρίμηνο, στα 65 ευρώ από τον τέταρτο μήνα έως τον έκτο και στα 30 ευρώ από τον έβδομο έως και τον ένατο μήνα. Για τους δύο τελευταίους μήνες του δωδεκαμήνου το τέλος αποχώρησης είναι μηδενικό.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) - Τιμολόγια
(EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Παρελθόν πλέον οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος

Παρελθόν πλέον θα αποτελούν από την Πρωτοχρονιά οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος, καθώς η καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ στα «ρολόγια» ηλεκτρικού ρεύματος θα γίνεται σε μηνιαία βάση. Οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν ως αποτέλεσμα σε κάθε λογαριασμό τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσουν να πληρώνουν για την ενέργεια που έχουν πραγματικά καταναλώσει.

Την έναρξη των καταμετρήσεων σε μηνιαία βάση, από 4μηνιαία που ισχύει τώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024 -θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει- ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα», σημείωσε. Όπως πρόσθεσε, το ΥΠΕΝ έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για να «πυκνώσει» τις επισκέψεις σε όλα τα «ρολόγια» ανά την επικράτεια.

Αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές πληρώνουν τρεις λογαριασμούς που είναι κατά εκτίμηση και στον τέταρτο γίνεται εκκαθάριση με την πραγματική κατανάλωση. Ταυτόχρονα, οι μισές περίπου ρευματοκλοπές γίνονται ακριβώς με το «πείραγμα» του μετρητή. Επομένως, οι μηνιαίοι πλέον έλεγχοι των καταμετρητών θα περιορίσουν το φαινόμενο, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται.

Διαφήμιση