Αρχική Special Topics Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκε αράχνη αλλιώτικη από τις άλλες!

Ανταρκτική: Ανακαλύφθηκε αράχνη αλλιώτικη από τις άλλες!

0
αραχνη ανταρκτική
Διαφήμιση

 

Μία αράχνη αλλιώτικη από τις άλλες ανακάλυψε πριν χρόνια μια ομάδα επιστημόνων στο Νότιο Πόλο (Ανταρκτική), όταν εκείνη πιάστηκε στα δίχτυα του πλοίου που επέβαιναν, στο RVIB Nathaniel B. Palmer.

Αυτή η αράχνη εντοπίστηκε στα 579 μέτρα κάτω από το νερό στην Ανταρκτική και μετά από μια γρήγορη μελέτη συνειδητοποίησαν ότι δεν ταιριάζει με κανένα άλλο είδος αράχνης που ήξεραν έως τότε.

Τώρα, περίπου 10 χρόνια μετά, οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την αράχνη που βρέθηκε στην Ανταρκτική, “βαπτίζοντάς” την Austropallene halanychi.
αρχανηΗ αράχνη είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες θαλάσσιες αράχνες, με πόδια σχεδόν 3 εκατοστών, μια προβοσκίδα 0,25 εκατοστά και τέσσερα μάτια με σκούρα μελάγχρωση αλλά και μια κοντή «διογκωμένη» κοιλιά και τρίχες γύρω από το στόμα της, ανέφερε η μελέτη.

Η σπάνια αράχνη έχει επίσης μια «μακρόστενη» όψη και ένα νύχι, που έχει δύο δάχτυλα, ένα σταθερό και ένα που κινείται. Οι άκρες των νυχιών τους είναι μαύρες.

Όπως και άλλες θαλάσσιες αράχνες, τα ζωτικά όργανα του Autropallene halanychi βρίσκονται στα πόδια τους. Χρησιμοποιούν τα πόδια τους ακόμη και για να αναπνέουν, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Andrew Mahon, στο McClatchy News.

Διαφήμιση