Αρχική Ειδήσεις ΥΠΑΝ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις τιμές και την ακρίβεια-Αυτοψία Σκρέκα σε...

ΥΠΑΝ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις τιμές και την ακρίβεια-Αυτοψία Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ 

Η μείωση των τιμών και οι έλεγχοι κατά της ακρίβειας και αποφυγής φαινομένων αισχροκέρδειας σε βάρος των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών συνεχίζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ).

0
κ.Σκρεκας
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ σήμερα το πρωί, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο Μαρούσι
Διαφήμιση

Βασικός στόχος του ΥΠΑΝ παραμένει η ένταξη για πάνω από 500 προϊόντα στο μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής», όπως είπε και ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στο Μαρούσι προκειμένου να διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” την πορεία του σχετικού μέτρου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε μειώσεις τιμών και όχι μόνο ανατιμήσεις, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σε πρώτη φάση οι τιμές να σταθεροποιηθούν και σε δεύτερη φάση να αρχίζουν να μειώνονται.

Αναφορικά με τα πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν χθες σε δύο πολυεθνικές ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως αφορούσαν κυρίως προϊόντα όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και βρεφικές πάνες τα οποία πωλούνταν σε τιμές με περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από του 2021.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε επίσης, ότι το κόστος για τις εταιρείες έχει μειωθεί καθώς οι τιμές σε πρώτες ύλες και ενέργεια έχουν σημειώσει πτώση και τις κάλεσε να ρίξουν τις τιμές για δύο λόγους: Για τη στήριξη των καταναλωτών σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία αλλά και για τη βιωσιμότητά τους, καθώς αν οι εταιρείες συνεχίσουν να αυξάνουν τις τιμές αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη τους και την συνολική λειτουργία τους αφού οι καταναλωτές θα αρχίσουν να μειώνουν τις αγορές τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής του e-katanalotis όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν σε πραγματικό χρόνο που υπάρχει το φθηνότερο καλάθι και να κάνουν τις συγκρίσεις ανά σούπερ μάρκετ.

Διαφήμιση