Αρχική Special Topics - 2 Πανεπιστήμιο Κρήτης: Θεσμοθετεί Βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» 2023

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Θεσμοθετεί Βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» 2023

Στην θεσμοθέτηση του ετήσιου Βραβείου «Γιώργος Γραμματικάκης» προς τιμήν του Γιώργου Γραμματικάκη (1939-2023), Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
0
grammatikakis mak
Διαφήμιση
Η αγάπη του Γιώργου Γραμματικάκη για την αστρονομία και το έργο του για την εκλαΐκευση της επιστήμης, ειδικά μέσα από τα βιβλία του, είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Το Τμήμα Φυσικής, με σύμφωνη γνώμη της οικογένειας Γραμματικάκη, αποφάσισε τη θέσπιση αυτού του τακτικού ετήσιου βραβείου, ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη και η προσφορά του Γιώργου Γραμματικάκη στις επόμενες γενιές των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης»  θα απονέμεται στην/στον καλύτερη/-ο φοιτήτρια/φοιτητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές της/του επιδόσεις  ειδικά σε θέματα αστρονομίας, μετά την ολοκλήρωση του 2ου ή 3ου έτους σπουδών. Το βραβείο συνοδεύεται από αναμνηστικό δίπλωμα καθώς και χρηματικό έπαθλο 1000 Ευρώ, και απονέμεται κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας Νοεμβρίου του αντίστοιχου έτους.
Για το έτος 2023 το πρώτο βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» απονέμεται στην
κ. Μυρτώ Φαλαλάκη, φοιτήτρια 3ου έτους του Τμήματος Φυσικής.
foithtria
Η κ. Μυρτώ Φαλαλάκη, είναι η φοιτήτρια 3ου έτους του Τμήματος Φυσικής που θα λάβει για το έτος 2023 το πρώτο βραβείο «Γιώργος Γραμματικάκης» .
Η κ. Φαλαλάκη, έχει μέσο όρο βαθμολογίας 9.63 και εργάζεται ήδη ερευνητικά πάνω σε θέματα κοσμολογίας καθώς  και με τη μελέτη του μαγνητικού πεδίου του Γαλαξία μας χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα. 
Η απονομή του βραβείου «Γιώργος Γραμματικάκης»  2023 θα γίνει από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γεώργιο Κοντάκη, κατά διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των πτυχιούχων του Τμήματος Φυσικής, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στις 11π.μ.  στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδης».
Σύντομη αναφορά στην προσφορά στην προσωπικότητα του Γιώργου Γραμματικάκη και την προσφορά του τόσο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και τη χώρα μας θα γίνει από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, καθηγητή Ανδρέα Ζέζα.
Το Τμήμα Φυσικής προσκαλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης και τους φίλους του Γιώργου Γραμματικάκη να είναι παρόντες στην εκδήλωση αυτή.
Διαφήμιση