Αρχική Ειδήσεις Οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη- Τρεις Ινδικές ανάμεσά τους

Οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη- Τρεις Ινδικές ανάμεσά τους

0
Ατμοσφαιρική ρύπανση
Διαφήμιση

Πρωταγωνιστεί η Ινδία και τρεις πόλεις της στη λίστα με τις 10 πιο μολυσμένες πόλεις  του κόσμου, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον πλανήτη.

Όταν ο δείκτης AQI βρίσκεται στο επίπεδο του 400-500 σημαίνει ότι η μόλυνση επηρεάζει τους υγιείς ανθρώπους και είναι επικίνδυνη για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ το επίπεδο του 150-200 δημιουργεί δυσφορία για όσους πάσχουν από άσθμα, πνευμονολογικά και καρδιολογικά προβλήματα. Το επίπεδο του 0-50 θεωρείται καλό.

Από το βράδυ της Κυριακής το Νέο Δελχί άρχισε να βυθίζεται σε βαρύ νέφος, με τον δείκτη AQI να διαμορφώνεται στα ανησυχητικά επίπεδα του 680 λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Pictures of the Week Asia Photo Gallery
Άνθρωποι που επισκέπτονται το ναό Akshardham φαίνονται μέσα από πυκνό νέφος στο Νέο Δελχί της Ινδίας, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023. Τα δημοτικά σχολεία διατάχθηκαν να κλείσουν αυτή την εβδομάδα και απαγορεύτηκαν τα ρυπογόνα οχήματα και οι κατασκευές, καθώς ένα πυκνό κάλυμμα αιθαλομίχλης επικρέμεται πάνω από την πόλη. (AP Photo/Altaf Qadri)

Κάθε χρόνο οι αρχές επιβάλλουν απαγορεύσεις για πυροτεχνήματα στην πρωτεύουσα, αλλά σπάνια τηρούνται οι απαγορεύσεις αυτές. Ο βουλευτής Σάκετ Γκοχάλε ανήρτησε επιστολή στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) με την οποία ζήτησε από την τοπική αστυνομία πληροφορίες για τον αριθμό των περιστατικών χρήσης πυροτεχνημάτων και τις ενέργειες των αρχών σε βάρος των παραβατών.

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην Ινδία επιδεινώνεται κάθε χρόνο εν όψει του χειμώνα, όταν ψυχρές αέριες μάζες παγιδεύουν ρύπους από οχήματα, βιομηχανίες, εργοτάξια και την καύση υπολειμμάτων από τη συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής.

Οι αρχές στο Νέο Δελχί ανέβαλαν την προηγούμενη απόφαση για περιορισμό της χρήσης οχημάτων ύστερα από σύντομη βροχόπτωση την Παρασκευή που έδωσε μια μικρή ανάσα ύστερα από μία εβδομάδα τοξικού αέρα.

Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει την απαγόρευση στις οικοδομικές εργασίες και να κρατήσει τα σχολεία κλειστά για την προστασία των πολιτών.

Η λίστα

Αυτές είναι οι 10 πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου (λίστα) – Τρεις Ινδικές ανάμεσά τους

 

Διαφήμιση