Αρχική Ειδήσεις Αφυγραντήρας: Τα λάθη που κάνουμε στη λειτουργία του

Αφυγραντήρας: Τα λάθη που κάνουμε στη λειτουργία του

0
υδρογονο ευκο 1024x576
Διαφήμιση
Ο αφυγραντήρας έχει πει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς η ζέστη αλλά και τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που παρουσιάζει πλέον το κλίμα στην Ελλάδα, μας αναγκάζουν να προμηθευτούμε αυτήν την πολύτιμη συσκευή.
Πόσο σωστά όμως χειριζόμαστε τη συσκευή του αφυγραντήρα; Η χρήση αυτής της συσκευής έχει κανόνες και για να έχει και αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της, θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια συγκεκριμένους κανόνες.
Ο αφυγραντήρας είναι το “εργαλείο” εκείνο που θέλει να κρατήσει την υγρασία έξω από τα σπίτια μας. Και παρά το γεγονός ότι οι αφυγραντήρες σε γενικές γραμμές είναι συσκευές εύκολες στη χρήση τους, ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε μερικά (κομβικά) λάθη που μπλοκάρουν την αποτελεσματικότητά του.
-Ξεχνάμε ότι ο αφυγραντήρας δεν είναι θερμαντικό σώμα και αντίθετα με το τι κάνουμε όταν λειτουργεί σόμπα (να κλείνουμε, δηλαδή, όλες τις πόρτες για να διατηρηθεί η ζέστη) εδώ οφείλουμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο: να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ο αφυγραντήρας τοποθετείται μεν στο κέντρο του δωματίου, αλλά αφήνουμε τις πόρτες ανοιχτές, ώστε να μην μπλοκάρουμε το μέγιστο της λειτουργίας του. Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν τον τοποθετούμε κοντά στο καλοριφέρ ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό σώμα, καθώς ακυρώνουμε τη λειτουργία του.
-Όλοι γνωρίζουμε πια ότι με τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο, τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα. Όμως! Δεν χρειάζεται να τοποθετούμε την απλώστρα κοντά και κυρίως πάνω από τον αφυγραντήρα. Δεν θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, επειδή τα βάλαμε πιο κοντά! Αντιθέτως, επειδή τα βρεγμένα ρούχα, όσο καλά κι αν είναι στυμμένα αφήνουν υγρασία, είναι πολύ πιθανό τα σταγονίδια να πέσουν μέσα στον αφυγραντήρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του.
-Χρησιμοποιούμε μπαλαντέζα και αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αφυγραντήρα, από μία ενδεχόμενη πτώση της τάσης ή ακόμα και από την υπερθέρμανσή του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι κατασκευαστές αφυγραντήρων συνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή της χρήσης μπαλαντέζας.
Με στοιχεία από IdealHome.co.uk
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤουρισμός: Οι παραλίες της Μήλου “μαγεύουν” τους Γερμανούς
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Έκτακτο επίδομα θέρμανσης για το ρεύμα-Στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά