Αρχική Special Topics Τι γίνεται όταν το κινητό τηλέφωνο φορτίζει όλη τη νύχτα-Οι μεγάλες εταιρίες...

Τι γίνεται όταν το κινητό τηλέφωνο φορτίζει όλη τη νύχτα-Οι μεγάλες εταιρίες smart phone απαντούν

Οι βραδινές ώρες και δη εκείνες που ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου κοιμάται είναι η στιγμή που ο “αχώριστος” φίλος του θα πρέπει να γεμίζει τη μπαταρία του, προκειμένου το πρωί να είναι έτοιμος και πάλι για τον “στίβο μάχης”.

0
κινητό τηλέφωνο
Διαφήμιση
Φόρτιση

Όλοι έχουμε ένα smartphone και θέλουμε πάντα να είναι φορτισμένο. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να το φορτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε όταν ξυπνήσουν να είναι 100% φορτισμένο.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπαταρία ιόντων λιθίου με πολλούς παράγοντες να μπορούν να επηρεάσουν την υγείας μιας μπαταρίας. Με την πάροδο του χρόνου, η χημική γήρανση των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώνει τη χωρητικότητα φόρτισης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση της.

Η Apple λέει για τα τηλέφωνα της: «Μια μπαταρία (iPhone) έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει έως και το 80% της χωρητικότητας της σε 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης όταν λειτουργεί υπό κανονικές συνθήκες».

Πόσο σωστό είναι τελικά να φορτίζεις το κινητό σου όλη τη νύχτα; 

Ένα κινητό νέας γενιάς χρειάζεται από μισή ώρα έως και δύο ώρες ώστε να φορτίσει πλήρως. Όσο πιο μεγάλη χωρητικότητα έχει μια μπαταρία, τόσο πιο πολύ χρόνο χρειάζεται ώστε να φορτίσει.

Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει καλό στην υγεία της μπαταρίας να φορτίζει όλο το βράδυ. Η φόρτιση τη νύχτα επιταχύνει τη γήρανση της μπαταρίας και ιδανικά θα πρέπει να αποφεύγετε τους πλήρεις κύκλους φόρτισης (δηλαδή από 0% σε 100%).

Η Samsung έχει πει: «Η πολύ συχνή φόρτιση της μπαταρίας σας έως και 100% μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Συνιστάται να φορτίζετε το κινητό σας από το 20% έως και το 80% ώστε να παραμείνει υγιής η μπαταρία.

Μπορεί να προκαλέσεις υπερφόρτιση σε μια συσκευή; 

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να υπερφορτιστούν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην υπερθέρμανση της μπαταρίας ή και ακόμα και στην ανάφλεξη της.

Κινητό, χρήση κινητού τηλεφώνου

Πόσο πιθανό είναι ένα τηλέφωνο να εκραγεί από την υπερφόρτιση; 

Αυτό το σενάριο είναι σχεδόν απίθανο λόγω της ασφάλειας που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου κινητά έχουν εκραγεί κατά την διάρκεια της φόρτισης.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται και τα κατάλληλα προϊόντα, καθώς η χρήση λανθασμένου, ελαττωματικού ή κακής ποιότητας φορτιστή ή καλωδίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπερθέρμανση στο κινητό τηλέφωνο.

Πως θα φροντίσεις την υγεία της μπαταρίας του κινητού σου.

  • Ενημέρωσε το κινητό σου στο πιο σύγχρονο λογισμικό.
  • Κάνε χρήση γνήσιων ή πιστοποιημένων φορτιστών.
  • Απέφυγε την έκθεση του τηλεφώνου σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας (όχι άνω των 35 βαθμών Κελσίου).
  • Φόρτισε το κινητό σου πριν πέσει κάτω από τα 20% μέχρι να φτάσει τα 80%.

 

Διαφήμιση