Αρχική Ειδήσεις Η «Καμπανούλα της Νισύρου» στο Μετρό της Αθήνας

Η «Καμπανούλα της Νισύρου» στο Μετρό της Αθήνας

0
καμπανουλα νισύρου
Διαφήμιση

 

Η «Καμπανούλα της Νισύρου», ένα σπάνιο είδος που χαρακτηρίζει τη βιοποικιλότητα του νησιού και βρίσκεται στον “Κόκκινο Κατάλογο της Ελλάδας” με τα φυτά και άγρια ζώα που απειλούνται με εξαφάνισή θα βρεθεί στο Μετρό της Αθήνας.  

Τα δύο τελευταία χρόνια το «Ίδρυμα Γεώργιος Μ. Μίχαλος – Αειφορία της Νισύρου» και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ τους, συνεργάζονται σε μία σειρά δράσεων στο νησί με την διοργάνωση των «Διαλόγων της Νισύρου», και με προγράμματα που αφορούν την βιοποικιλότητα του, και έχουν φέρει τη Νίσυρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Νίσυρος είναι ένα νησί ηφαίστειο, μοναδικής ομορφιάς που κρατά μέσα στη στρογγυλή αγκαλιά της πολλά θαύματα της φύσης και καθημερινά εκπλήσσει και τον ντόπιο και τον επισκέπτη.

Ως τελευταίο προϊόν αυτής της συνεργασίας, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. παρουσιάζει ένα μοναδικό είδος που απαντάται μόνο στην Νίσυρο. Η εξαιρετική παρουσίαση του ενδημικού και σπάνιου φυτού, μοναδικής ομορφιάς, με την ονομασία «Καμπανούλα της Νισύρου (Campanula nisyria)» – το οποίο ήταν και η έμπνευση, μαζί με το ηφαίστειο, για το logo του Ιδρύματος – στον «Κόκκινο Κατάλογο Ελλάδας». Σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκονται τα είδη σε κίνδυνο (endangered), και η «Καμπανούλα της Νισύρου (Campanula nisyria)», κινδυνεύει από την αλόγιστη βόσκηση κυρίως από αιγοπρόβατα του νησιού, και την ενδεχόμενη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Η καμπάνια αυτή που αφορά τα είδη της βιοποικιλότητας στην Ελληνική επικράτεια που κινδυνεύουν, ξεκίνησε με την παρουσίαση της «Καμπανούλας της Νισύρου (Campanula nisyria)» που είναι η πρώτη, σε μία σειρά έξι (6) παρουσιάσεων, και γίνεται με την προβολή σε ψηφιακές οθόνες στο Metro των Αθηνών όπου μπορεί ο επισκέπτης του σταθμού να ενημερωθεί και να τη θαυμάσει.

Διαφήμιση