Αρχική Κόσμος Γάζα:Μαζική εκκένωση εν μέσω Τζιχάντ-Θέμα ωρών η χερσαία εισβολή του Ισραήλ

Γάζα:Μαζική εκκένωση εν μέσω Τζιχάντ-Θέμα ωρών η χερσαία εισβολή του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να εκκενώσουν τη Γάζα. Η Χαμάς κήρυξε την Παρασκευή 13/10 «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και καλεί σε ιερό πόλεμο, οι  νεκροί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στη λωρίδα της Γάζας οπως και οι επιθέσεις σε ισραηλινούς εντός και εκτός συνόρων. Ο παραλογισμός του πολέμου σε πλήρη εξέλιξη…δυστυχώς 

0
Πόλεμος Ισραήλ Γάζα Παλαιστίνοι
Άμαχοι παλαιστίνοι εγκαταλείπουν τη Γάζα με κάθε μέσο AP Photo/Hatem Ali
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Αγγελική Γυπάκη 

Το τελεσίγραφο που έδωσε ο Ισραηλινός στρατός προς τους κατοίκους της Γάζας για να μετακινηθούν Νότια εκπνέει στις 20.00 απόψε και παρά τις προτροπές της Χαμάς να μην μετακινηθεί κανείς εκατοντάδες αυτοκίνητα  και κάθε είδους μεταφορικά μέσα (ακόμη και γαϊδούρια) σχηματίζουν κονβόι φυγής στους δρόμους της Γάζας προς τις νότιες πιο ασφαλείς περιοχές. Στο μεταξύ η Χαμάς, με χθεσινή ανακοίνωση της, κάλεσε για  σήμερα 13/10/23 σε «ιερό πόλεμο» τους μουσουλμάνους προκαλώντας μαζικές διαδηλώσεις σε Ιράκ,Πακιστάν μέχρι και το Λονδίνο και την Ιαπωνία σύμφωνα με την daily news.

Μαζική διαδήλωση στο Ιρακ Photo Daily Mail
Μαζική διαδήλωση στο Ιράκ Photo Daily Mail

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε στοχευμένες εφόδους με πυροβολικό και τανκς στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την εξουδετέρωση ενόπλων της Χαμάς και τον εντοπισμό ομήρων. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι κατά τις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν νεκροί κάποιοι εκ των αγνοουμένων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε προθεσμία δύο ωρών στην ηγεσία νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, για να το εκκενώσουν.

Και όλα αυτά όταν η τραγωδία των αμάχων συνεχίζεται μετρώντας τουλάχιστον 1.799 νεκρους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε  η Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο.Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (13/10) το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ των νεκρών είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες.Πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες.

«Προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας, η τρομοκρατική οργάνωση έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ. Η πόλη της Γάζας έχει γίνει πεδίο μάχης. Πρέπει να εκκενώσετε αμέσως το σπίτι σας και να κατευθυνθείτε προς τη νότια Γάζα», αναγράφεται σε αυτά σύμφωνα πάντα με το Sky News.

Στην άλλη πλευρά του μετώπου ήχησαν σήμερα  σειρήνες στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο καθώς υπάρχουν υποψίες από τις ισραηλινές αρχές για διείσδυση τρομοκρατών στο κιμπούτς Hanita, 500 μέτρα από τα σύνορα και απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Aalma El-Chaeb.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Hanita να κρυφτούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, λέγοντας ότι υπάρχει υποψία ένοπλης διείσδυσης.

Παρασκευή και 13:«Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ»

Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI), η Χαμάς, με χθεσινή ανακοίνωση, κάλεσε για σήμερα σε «ιερό πόλεμο» τους μουσουλμάνους αποκαλώντας την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ».

Η παλαιστινιακή σουνιτική οργάνωση «βάπτισε» τη σημερινή ημέρα ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο (7/10).

Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή (Middle East Media Research Institute – MEMRI) , η σχετική ανακοίνωση της Χαμάς αναφέρει:

«Δηλώνουμε ότι η Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είναι ημέρα γενικής κινητοποίησης στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο αλλά και των ελεύθερων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Είναι μια ημέρα συσπείρωσης, υποστήριξης, αλληλεγγύης και ενεργού συμμετοχής. Είναι μία ημέρα αποκάλυψης των εγκλημάτων της κατοχής, απομόνωσης και αποτροπής όλων των επιθετικών μεθόδων της. Είναι μια ημέρα για να δείξουμε την αγάπη μας για την Παλαιστίνη, την Ιερουσαλήμ και το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Είναι ημέρα θυσίας, ηρωισμού και αφοσίωσης και για να κερδίσεις την τιμή της υπεράσπισης της πρώτης Qibla (σημαίνει πυξίδα στα αραβικά) των Μουσουλμάνων, του τρίτου ιερότερου τζαμιού… Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να κινητοποιηθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και να υποστηρίξουν τη δίκαιη υπόθεση και τα νόμιμα δικαιώματά τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, και αυτοδιάθεση».

Το Ισραήλ στον  ιστότοπο του  υπουργείου Εξωτερικών προειδοποιεί ότι η Χαμάς έχει καλέσει «όλους τους υποστηρικτές της στον κόσμο να διοργανώσουν μια ‘ημέρα οργής’» σήμερα για να «επιτεθούν στους Ισραηλινούς και τους εβραίους».«Είναι εύλογο να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές χώρες, στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Anadolou: Ζωντανή μετάδοση από το τέμενος Αλ Άκσα

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu για πρώτη φορά έκανε live μετάδοση από το τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ σήμερα Παρασκευή ημέρα προσευχής, την ώρα που ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι σε εξέλιξη.

Η ημέρα της Παρασκευής είναι η σπουδαιότερη ημέρα της εβδομάδας για το Ισλάμ και δεν είναι τυχαίο που η Χαμάς καλεί σήμερα σε ιερό πόλεμο. Είναι η μέρα που οι μουσουλμάνοι συναθροίζονται για να προσευχηθούν και να ακούσουν νουθεσίες και υπενθυμίσεις για τα θρησκευτικά τους ζητήματα.

Ισραηλινός θύμα σκληρής επιθεσης στο Πεκίνο 

Σχεδόν στην άλλη άκρη του κόσμου και συγκεκριμένα στην Κίνα άγνωστος μαχαίρωσε υπάλληλο της ισραηλινής πρεσβείας στο Πεκίνο. Την επίθεση κατέγραψε  η κάμερα, αποτυπώνοντας τη βιαιότητα του περιστατικού από το οποίο το θύμα διέφυγε με τραύματα και σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή. Ο δράστης επιτέθηκε στον υπάλληλο στη μέση του δρόμου, μπροστά στα μάτια των περαστικών και παρά την προσπάθεια του θύματος να διαφύγει και τον μαχαιρώνει τουλάχιστον δύο φορές.Η ισραηλινή πρεσβεία στο Πεκίνο βρίσκεται κοντά σε αυτήν των ΗΠΑ –μία μόνον πρεσβεία παρεμβάλλεται ανάμεσά τους– και σε περιοχή με αρκετά κτίρια διπλωματικών αποστολών και ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Έρευνα διεξάγεται για «το κίνητρο της επίθεσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες βίας

Διαφήμιση