Αρχική Special Topics Εντυπωσιακό βίντεο από ύψος 35.000 ποδιών: Πως ο Daniel άλλαξε τη λίμνη...

Εντυπωσιακό βίντεο από ύψος 35.000 ποδιών: Πως ο Daniel άλλαξε τη λίμνη Κάρλα (Up Stories)

Τίποτε δεν είναι ίδιο στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό χτύπημα του φαινομένου Daniel, ούτε η λίμνη Κάρλα, όπως προκύπτει από το εντυπωσιακό βίντεο που κατέγραψε η ομάδα Up Stories. Η εικόνα και μάλιστα από ύψος 35.000 ποδιών δείχνει το μέγεθος των αλλαγών που επέφερε το αδιανόητο καιρικό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή ο θεσσαλικός κάμπος έχει την εικόνα αποξηραμένης λίμνης!

 

0
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Ο θεσσαλικός κάμπος δείχνει αποξηραμένος τη στιγμή που η αποξηραμένη λίμνη Κάρλα μετετράπηκε σε τεράστια λίμνη και άλλαξε ο χάρτης! (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δείχνει πώς διαμορφώθηκε η λίμνη Κάρλα μετά την κακοκαιρία Daniel,  και κατέγραψε ο φακός της ομάδας Up Stories και μάλιστα σε ύψος 35.000 ποδιών!

Σύνταξη: ecozen.gr

Το βίντεο του Up Stories τραβηγμένο μέσα από αεροπλάνο και μάλιστα από τα 35.000 πόδια. δείχνει τις μεταβολές στα όρια της λίμνης.

Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του βίντεο, η φύση έχει πάρει πίσω το κομμάτι που αναλογούσε στην Λίμνη Κάρλα πριν αυτή αποξηραθεί το 1962 και η εικόνα από το Google Earth  που κατέγραψε το Up Stories, δείχνει την τρομακτική διαφορά του πριν και μετά της κακοκαιρίας Daniel

Παλαμάς: Μάχη των κατοίκων ν επιστρέψουν στην κανονικότητα

Με την υποχώρηση των νερών, υποχωρούν σιγά σιγά και τα πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά του δήμου Παλαμά, αλλά τα προβλήματα που άφησαν πίσω οι κακοκαιρίες Daniel και η τελευταία Elias.  παραμένουν.  Οι δυο θεομηνίες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές που κάτω από δύσκολες καταστάσεις προσπαθούν να αποκαταστήσουν οι πληγέντες, προκειμένου να επιστρέψουν σε μια στοιχειώδη κανονικότητα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Καταστροφές σε καλλιέργειες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias” στον θεσσαλικό κάμπο.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τα χωριά που ακόμη υπάρχει νερό σε δρόμους και αυλές σπιτιών, από τις πλημμύρες σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος είναι η Μεταμόρφωση και ο Βλοχός. Καθημερινή είναι η μάχη που δίνεται από τις αρμόδιες αρχές και για την αποκατάσταση κυρίως της προσβασιμότητας και την οδική επικοινωνία των πληγεισών περιοχών. Συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μηχανήματα, επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας πραγματοποιώντας επεμβάσεις στους επαρχιακούς δρόμους, εργασίες σε γέφυρες, καθαρισμούς ρεμάτων και τάφρων, αποκατάσταση αναχωμάτων σε ποταμούς, όπως και καθαρισμούς φερτών σε δρόμους. Την Κυριακή μάλιστα έχει προγραμματιστεί πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Παλαμά.

Παραμένουν τα μεγάλα τα προβλήματα στον Βόλο

Εν τω μεταξύ, με προβλήματα στην υδροδότηση για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι του Βόλου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, φαίνεται πως θα αργήσει για μερικές ακόμη ημέρες η αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών που υπέστησαν τα αντλιοστάσια, τα υδραγωγεία και το δίκτυο διανομής νερού από την θεομηνία Elias. Η έλλειψη πόσιμου νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις καλύπτεται από τις δωρεάν διανομές εμφιαλωμένων νερών. Nερό φτάνει μεν στις βρύσες για τις στοιχειώδεις ανάγκες αλλά δεν είναι πόσιμο, σύμφωνα με τις αναλύσεις των χημικών εργαστηρίων και των ανακοινώσεων από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Βόλου.

ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ELIAS/ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ / ΑΓΡΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/ EUROKINISSI)

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες από τις δύο απανωτές καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Βόλο, τόσο περισσότερο αναδύεται και το μέγεθος των ζημιών στην πόλη ,αλλά και στα προάστιά της, αφού χάθηκαν άνθρωποι από τον Daniel και διαλύθηκαν περιουσίες και ολόκληρες δομές στη περιοχή.

Στον Βόλο, ειδικά στις βόρειες συνοικίες της Αγίας Παρασκευής, τον Ανω Βόλο, την Καλλιθέα, το Φυτόκο, αλλά και προς το κέντρο και δυτικά προς τα Παλαιά, την Παπαδιαμάντη, το Οξυγόνο, τη Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο οι άνθρωποι  αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν, πως ο τόπος τους αλλά και ολόκληρη η ζωή τους άλλαξαν τόσο βίαια, απρόσμενα και δραματικά, από ένα καιρικό φαινόμενο!

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται αδιάκοπα για να αποκαταστήσουν ,έστω και στοιχειωδώς την οδική πρόσβαση προς Άνω Βόλο,‘Αγιο Ονούφριο και Ανακασιά μέσω της οδού Ιωλκού που “εξαφανίστηκε” από τα νερά του Κραυσίδωνα, στο ύψος του Ασκληπιείου Άνω Βόλου.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Καταστροφές σε καλλιέργειες από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias” στον θεσσαλικό κάμπο.
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Στην Νέα Δημητριάδα από το “σπάσιμο” του χειμάρρου Άναυρος οι κάτοικοι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα πλημμυρισμένα σπίτια τους,ενώ η ιστορική παραλία-πλαζ του Αναύρου έχει αφανιστεί μαζί με τα παραδοσιακά εστιατόρια που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.

Στα προάστια του Βόλου την Αγριά και τις Αλυκές, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Στην Αγριά τα βουνά λάσπης παραμερίστηκαν και δημιουργούν ολόκληρο τοίχο δεξιά και αριστερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός, αλλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα χώματα ή μέσα στη θάλασσα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Αλυκές όπου τα νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα κατέστρεψαν τα πάντα ως την παραλία ,οι όγκοι από τα βράχια και τις πέτρες έχουν κλείσει δρόμους και πλατείες ενώ η περιοχή ακόμη δεν έχει υδροδοτηθεί.

Τη Δευτέρα 2/10 θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου ,αλλά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αναβολές εξετάσεων έστω και διαδικτυακά αφού πολλοί καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ιντερνετ,με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εξετάσεις. Επίσης από τη Δευτέρα, 2/10 θα λειτουργήσουν και όλα τα σχολεία του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

 

Διαφήμιση