Αρχική Ειδήσεις Το δικό της “Γολγοθά” βιώνει η Λιβύη-Πάνω από 5.000 οι νεκροί-Χιλιάδες οι...

Το δικό της “Γολγοθά” βιώνει η Λιβύη-Πάνω από 5.000 οι νεκροί-Χιλιάδες οι αγνοούμενοι

Το δικό της “μαρτύριο” ζει αυτές τις ημέρες η Λιβύη, που μετράει από την κακοκαιρία Daniel πάνω από 5.000 νεκρούς, ενώ δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.

0
Climate Libya Floods Explainer
Τα πλημμυρικά νερά από τη μεσογειακή καταιγίδα Daniel είναι ορατά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Οι επιστήμονες λένε ότι η μεσογειακή καταιγίδα που έριξε καταρρακτώδεις βροχές στις ακτές της Λιβύης είναι απλώς το τελευταίο ακραίο καιρικό φαινόμενο που φέρει κάποια χαρακτηριστικά της κλιματικής αλλαγής. (AP Photo/Jamal Alkomaty)
Διαφήμιση

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 5.300 από τους χείμαρρους και τις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Derna στη Λιβύη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης που όρισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου, Μοχάμεντ Αμπού Μοσέ, δήλωσε στο Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αριθμός των νεκρών στη Ντέρνα ως αποτέλεσμα της καταστροφικής μεσογειακής καταιγίδας ξεπέρασε τους 5.300 ανθρώπους και υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι.

Οι θάνατοι και οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ υπογραμμίζει τη σοβαρότητά της, καθώς και την ευπάθεια μιας χώρας που έχει σπαραχθεί από το χάος για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η ξένη βοήθεια άρχισε να φτάνει στη Ντέρνα χτες Τρίτη, περισσότερες από 36 ώρες μετά την καταστροφή.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν πολλούς δρόμους που οδηγούσαν στην παραλιακή πόλη, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 89.000 κατοίκους.

Το βίντεο δείχνει δεκάδες πτώματα καλυμμένα και πεταμένα στην αυλή ενός νοσοκομείου στη Ντέρνα, και μια άλλη φωτογραφία δείχνει έναν ομαδικό τάφο στοιβαγμένο με πτώματα.

230911232449 libya plimmires

Διεθνής βοήθεια στη Λιβύη

Διαφήμιση