Αρχική Ειδήσεις Στη Λιβύη η κακοκαιρία Daniel: Εκκενώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στη Λιβύη η κακοκαιρία Daniel: Εκκενώσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την Ελλάδα στη Λιβύη βρέθηκε η κακοκαιρία Daniel, προκαλώντας υλικές απώλειες στα ανατολικά της χώρας, αφού η ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

0
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ GENESIS (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία Daniel έδειξε το σκληρό της πρόσωπο και στη Λιβύη, καθώς προκάλεσε το ξερίζωμα πολλών δέντρων στην περιοχή Salouq, νότια της πόλης της Βεγγάζης, μερικά από τα οποία έπεσαν στα αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής.

Οι αρχές της ανατολικής Λιβύης σχημάτισαν μια επιτροπή βοήθειας, έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με συντονισμό των δυνάμεων του Χάφταρ, του δήμου της Βεγγάζης και μιας ομάδας τοπικών αρχών, όπως νοσοκομεία και σχολεία και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι τελευταίοι χάρτες που δημοσίευσε το ραντάρ δορυφορικής μετάδοσης έδειξαν ότι το κέντρο της μεσογειακής καταιγίδας «Daniel» περνά τώρα πάνω από την πόλη Al-Marj, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται στις πόλεις της ανατολικής Λιβύης. Οι χάρτες έδειξαν ότι η ταχύτητα του ανέμου στη Βεγγάζη κυμαινόταν μεταξύ 70-80 χιλιομέτρων την ώρα και ότι συνέχισαν να σχηματίζονται καταιγίδες στην ανατολική Λιβύη.

βεγγαζη κακοκαιρια

Ο δήμος της Βεγγάζης ανακοίνωσε την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, από τις οκτώ το βράδυ, Σάββατο έως Δευτέρα, την εκκένωση περιοχών και το κλείσιμο των καταστημάτων που γειτνιάζουν με τις ακτές της Λιβύης και τις χαμηλές περιοχές που βρίσκεται κοντά στις κοιλάδες, υπό την απειλή της καταιγίδας, που βίωσε προ ημερών και η χώρα μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Derna αποφάσισε επίσης να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου έως ότου σταθεροποιηθούν οι καιρικές συνθήκες και να εκκενώσει την τοποθεσία Al-Jubaila, την τοποθεσία Al-Bilad και τις περιοχές που γειτνιάζουν με τη θάλασσα, προκειμένου να διαφυλαχθούν ζωές

Νωρίτερα, η μετεωρολική υπηρεσία στη Λιβύη, σε επείγουσα ανακοίνωσή της ανέφερε ότι αφότου η καταιγίδα Daniel έφυγε από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της μεγάλες ζημιές και τεράστιες απώλειες ως αποτέλεσμα ισχυρών βροχοπτώσεων και τεράστιων πλημμυρών, κινήθηκε προς το λιβυκό έδαφος.

Διαφήμιση