Αρχική Ειδήσεις Σιδηροδρομική κυκλοφορία:Τροποποιήσεις σήμερα Παρασκευή (8/9) λόγω της διακοπής μεταξύ Λειανοκλαδίου–Λάρισας

Σιδηροδρομική κυκλοφορία:Τροποποιήσεις σήμερα Παρασκευή (8/9) λόγω της διακοπής μεταξύ Λειανοκλαδίου–Λάρισας

0
τρενο
Διαφήμιση

Η διακοπή στη σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λειανοκλαδίου – Λάρισας λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο δίκτυο εξαιτίας των πλημμυρών, φέρνει σήμερα Παρασκευή 8/9/2023 τροποποιήσεις και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα παρακάτω δρομολόγια.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις στη σιδηροδρομική κυκλοφορία έχουν ως εξής στις γραμμές:

·ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 50,52,60,54 και 56 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

·ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ: Οι αμαξοστοιχίες Intercity 51,53,61,55 και 57 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

· ΑΘΗΝΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΑΘΗΝΑ: οι αμαξοστοιχίες 882 και 887 καταργούνται.

·ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: C1571, 11572, καταργούνται.

·ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΛΑΙΟΦ/ΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΛΑΡΙΣΑ: Καταργούνται όλα τα δρομολόγια και δεν υποκαθίστανται με λεωφορεία (λόγω απαγόρευσης οδικής κυκλοφορίας)

·ΔΙΑΚΟΠΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΚΟΠΤΟ: Καταργούνται όλα τα δρομολόγια και υποκαθίστανται με λεωφορεία

·ΛΑΡΙΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Μερική κατάργηση σε όλα τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας-Λιτοχώρου (υποκατάσταση με λεωφορείο από Λάρισα ως Λιτόχωρο χωρίς ενδιάμεσες στάσεις).

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  ΛΑΡΙΣΑ- ΒΟΛΟΣ- ΛΑΡΙΣΑ.

Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, από σήμερα Παρασκευή 8/9/2023 και μέχρι νεωτέρας, τα ακόλουθα δρομολόγια της γραμμής Λάρισα- Βόλος- Λάρισα θα πραγματοποιούνται με λεωφορεία.

11577 (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 13:25

11579  (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 15:35

12571  (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 17:45

12573  (Βόλος- Λάρισα), ώρα αναχώρησης 19:50

και

11578 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 14:35

12570 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 16:40

12572 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 18:50

Λεωφορείο C2574 (Λάρισα- Βόλος), ώρα αναχώρησης 21:10

σταικουρας= λαρισα

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών-Στη Θεσσαλία από χθες η πολιτική ηγεσία

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας, βρίσκονται από χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Προτεραιότητα είναι να διασφαλισθεί η αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκαν το κατεστραμμένο επίχωμα του ΠΑΘΕ, στο ύψος του Αλμυρού Μαγνησίας, όπου σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της Νίκαιας.

Μετά την αυτοψία, ο Υφυπουργός Υποδομών μετέβη στο κέντρο διαχείρισης των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου, όπου συμφωνήθηκε ότι εντός της ημέρας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αμφιδρόμηση του ρεύματος ανόδου προς Θεσσαλονίκη, σε μήκος 6 χιλιομέτρων περίπου.

σταικουρας

Απ΄ την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε τη Μεγάλη Βρύση Φθιώτιδας, όπου έγιναν εκτεταμένες καταστροφές, καθώς επίσης και την 7η ΕΜΑΚ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των επιχειρήσεων.

H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα, που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και να εφαρμοστούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση των οδικών και σιδηροδρομικών μετακινήσεων.

σταικουρας1

Διαφήμιση