Αρχική Ειδήσεις Με προβλήματα ξεκίνησαν οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Με προβλήματα ξεκίνησαν οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη

Με προβλήματα ξεκίνησαν οι ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, μετά το όριο των 20.000 επισκεπτών ημερησίως που έχει τεθεί, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να επιλέγουν ακριβώς ποια ώρα της ημέρας θα ανέβουν στο μνημείο στις 12 ωριαίες χρονοθυρίδες.

0
Ακρόπολη καύσωνας 2023
Διαφήμιση

Όπως είναι γνωστό από από τις 4 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το μέτρο με τις 12 ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, όπου επιβάλλουν ημερήσιο όριο επισκεπτών τις 20.000 και έχουν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών η κάθε μία (με τις πρωινές ζώνες, όταν η προσέλευση είναι αυξημένη, να υποδέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, όπως η ζώνη 8-9 που «χωράει» 3.000 άτομα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολυκοσμία και να προστατευτεί το μνημείο.

Ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους πρόσφατα εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές και να βγάλει εισιτήριο για μια χρονοθυρίδα αρκεί να είναι διαθέσιμη. Όταν είναι επιτόπου θα βγάλει για την πρώτη διαθέσιμη χρονοθυρίδα. Στις αρχές Αυγούστου, ξεκίνησαν να λειτουργούν, έξι μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων στις κύριες εισόδους του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Akropoli

Ωστόσο, τα προβλήματα φαίνεται να είναι αρκετά, καθώς ξεναγοί καταγγέλλουν  ότι τουριστικό γραφείο που είχε προαγοράσει εισιτήρια για τη χρονοθυρίδα 8-9 είχε πρόβλημα γιατί κάποια εισιτήρια δε τα διάβαζε το σκάνερ! Έγινε έντονη διαμαρτυρία από τους τουρίστες ενώ οι φύλακες ήταν αυστηροί και απόλυτοι και δεν επέτρεπαν την είσοδο στο μνημείο. Πέρασε μια ώρα σχεδόν για να αφήσουν το γκρουπ να ξεκινήσει την επίσκεψη. Φυσικά αυτό έγινε με την υποστήριξη και συμβολή του γραφείου, που ήρθε σε επαφή με το υπουργείου και τον ΟΔΑΠ, Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, και τον ερχομό της υπεύθυνης του ΟΔΑΠ στη κεντρική πύλη.

Επίσης, προβλήματα υπήρξαν και με ήδη αγορασμένα εποχιακά εισιτήρια από τουριστικά γραφεία που θα έπρεπε να είχαν αλλάξει, μετά από επικοινωνία με το υπουργείο, αλλά  δεν λειτουργούσαν. Το νέο σύστημα με τις ζώνες επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη φαίνεται να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του μέχρι να βρει το βηματισμό του, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και κυρίως να αποφευχθεί μία εικόνα χάους που θα δυσφημεί εντός και εκτός συνόρων τη χώρα μας.

Διαφήμιση