Αρχική Special Topics Κακοκαιρία Daniel: Λάρισα και Καρδίτσα σε άνιση μάχη με τον Πηνειό -11...

Κακοκαιρία Daniel: Λάρισα και Καρδίτσα σε άνιση μάχη με τον Πηνειό -11 οι νεκροί (Βίντεο)

Ο Daniel ανέτρεψε τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, ενώ Λάρισα και Καρδίτσα παλεύουν να ισορροπήσουν πνιγμένες στα νερά του Πηνειού κουβαλώντας πλέιον σοβαρές καταστροφές. Υπό τις συνθήκες αυτές η νύχτα έγινε  μέρα στις περιοχές του Θεσσαλικού Κάμπου όπου συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων που έμειναν, φοβισμένοι,  νηστικοί και βρεγμένοι για πολλά 24ωρα σε ψηλά  σημεία μακριά από τα σπίτια τους .

0
2023 09 09T215727Z 1318882469 RC2Y43AM2ZY1 RTRMADP 5 EUROPE WEATHER GREECE STORM 1024x682
Διαφήμιση

 

Το καιρικό φαινόμενο Daniel που προς το παρόν έχει αλλάξει ακόμη και τον χάρτη της Ελλάδος εξακολουθεί να χτυπά τη Λάρισα και την Καρδίτσα που για μια ακόμη νύχτα έδωσαν μάχη με τα νερά του Πηνειού.  Την ίδια στιγμή , στους 11 ανέρχονται πλέον οι νεκροί αυτής της πρωτοφανούς πλημμύρας στα χρονικά  της χώρας.

kentrik;h L;arisa!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ / ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε επίσημα γνωστό ότι σε 77χρονο από τον Βόλο ανήκει η σορός άνδρα που βρέθηκε στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια το απόγευμα του Σαββάτου (9/9).
Η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε να επιπλέει στη θέση Τουρκονέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima, η σορός του 77χρονου αναγνωρίστηκε από την σύζυγό του, ενώ η ανάσυρση της σορού από τη θάλασσα έγινε από άνδρες του λιμεναρχείου των Ωρεών, λόγω του ότι υπήρχαν πολλά φερτά υλικά μέσα στη θάλασσα και ήταν αδύνατον να γίνει με σκάφος.

Πρόκειται για έναν εφιάλτη δίχως τέλος που περιλαμβάνει συνεχή μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να παλεύουν όπως-όπως για να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.

L;arisa nyxta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πηγή:onlarissa.gr

Αργά το βράδυ του Σαββάτου 9/9  ένα ακόμη μήνυμα από  το 112 προκάλεσε αναστάτωση, αυτή τη φορά  στο χωριό  Νάματα  οι κάτοικοι του οποίου κλήθηκαν να μετακινηθούν προς Λάρισα μέσω Γλσύκης Γλαύκης.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr Οι κάτοικοι συγκινημένοι ευγνωμονούν τους διασώστες τους αλλά και τους  εθελοντές που μοιράζουν νερό και ψωμί στους ταλαιπωρημένους πλημμυροπαθείς. Σκηνές βγαλμένες από “εφιάλτη” και η ανησυχία συνεχίζεται στη Λάρισα υπό τον φόβο να μην αντέξει η γέφυρα πριν την Γιαννουλη και το ανάχωμα στην Σανδράκη.

Καθ΄ολη τη διάρκεια της νύχτας  συνεργεία προσπαθούσαν να δημιουργήσουν και νέα αναχώματα στη Λάρισα.

“Οι Λαρισαίοι δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη από τον εφιάλτη, καθώς ο κίνδυνος να «σπάσει» ο Πηνειός δεν έχει περάσει. Άνθρωποι από τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης μεταφέρονται με “φαγάνες” εκτός της πληγείσας περιοχής. Στη Νέα Σμύρνη εκκενώνεται μέρος της οδούς Σωκράτους. Ο “εφιάλτης” στη Λάρισα δεν έχει τέλος…”, περιγράφει το τοπικό δίκτυο.

Τίποτα δεν μοιάζει λογικό εξαιτίας της καταστροφής του Daniel σε Λάρισα και Καρδίτσα. Περισσότερα από 100 άτομα ΄ήταν εγκλωβισμένα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ενώ στη Φαλάνη Λαπελπισμένοι οι κάτοικοι κοίταζαν  σπίτια επιχειρηθείς και κοινωνικές δομές, να έχουν διαλυθεί.

Τα νερά του Πηνειού απειλούσαν τη νύχτα  35 περιοχές για πλημμυρικά φαινόμενα

Δεκάδες ήταν οι εκκλήσεις για απομακρύνσεις κατοίκων σε σε διάφορες περιοχές της Λάρισας με αποτέλεσμα να στέλνονται διαρκώς 112. Χαρακτηριστική περίπτωση το Ομορφοχώρι όπου έγινε κινητοποίηση για να απομακρυνθούν οι 20 κάτοικοι.

 

Η Φαρκαδόνα  στο έλεος της  καταστροφής

Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων απεγκλώβισαν δεκάδες ανθρώπους στη Φαρκαδόνα που δεν είναι πια ίδια! Η όμορφη κωμόπολη ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Λάρισα, έχει πνιγεί στη λάσπη!

karditsaa-mak
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα του Σαββάτου και στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας καθώς υπήρχαν πληροφορίες για αγνοούμενους.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής φτάνουν και από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
ΝΕΟΟΟΟΟΟΟ
ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Δέκα λεπτά αργότερα, εστάλη μήνυμα του «112» στους κατοίκους της περιοχής Αλεξανδρινή να εκκενώσουν προς Ομόλιο λόγω πλημμυρικών φαινομένων.  «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αλεξανδρινή απομακρυνθείτε προς Ομόλιο λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

Την ίδια ώρα, και ενώ ο Daniel συνεχίζει το καταστροφικό του έργο σε Λάρισα και Καρδίτσα,  ο δήμος Λάρισας καλούσε αργά το Σάββατο  τους κατοίκους της συνοικίας Νέας Σμύρνης να εκκενώσουν περιοχές δεξιά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Αώου και αριστερά της οδού Σωκράτους από το ύψος της οδού Πειρίθου μέχρι το τέλος της οδού Σωκράτους λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώνονται και των διακοπών ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Όπως τονίζει ο δήμος, «στη συνοικία επιχειρούν διασωστικά συνεργεία με πλωτά μέσα για να συνδράμουν στην εκκένωση. Λειτουργεί δομή υποδοχής στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή). Παρακαλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, “τις τελευταίες ώρες ο ποταμός Πηνειός υπερχειλίζει στις χαμηλότερα υψομετρικές περιοχές και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στις εκβολές του και πιο συγκεκριμένα προς την ανατολική και νότια πλευρά, δηλαδή την δίοδο προς τη λίμνη Κάρλα καθώς επίσης και στις βορειοανατολικές εκβολές του.”

Μήνυμα 112 και στη λίμνη Κάρλα-

Σε ετοιμότητα βρίσκονταν  οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία μετά από μήνυμα του 112 που έλαβαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στο θεσσαλικό κάμπο μετά την κακοκαιρία Daniel.

Διαφήμιση