Αρχική Special Topics - 2 HOCHTIEF-nrg:Τοποθετούν 52 νέες θέσεις ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

HOCHTIEF-nrg:Τοποθετούν 52 νέες θέσεις ταχυφόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ολοκληρωμένο δίκτυο ταχυφορτιστών incharge σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.Τα πρώτα 52 σε ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

0
incharge 1
Διαφήμιση

Με 52 νέες θέσεις ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) διευκολύνεται η κίνηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ολυμπία οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

 

Η nrg ανακοινώνει τη συνεργασία της με την HOCHTIEF για την επέκταση του ολοκληρωμένου δικτύου ταχυφορτιστών incharge στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, nrg και HOCHTIEF προχώρησαν στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Fast Charging Services (HFCS), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των σχετικών υποδομών.

Η HFCS θα προχωρήσει στη δημιουργία 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στους αυτοκινητοδρόμους ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων συμφωνιών με τα εν λόγω Έργα Παραχώρησης.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους μελλοντικά, με τη δημιουργία επιπλέον θέσεων φόρτισης και τοποθέτησης ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, δήλωσε σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη του νέου μας εγχειρήματος με την HOCHTIEF, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα των υποδομών. Στόχος της εταιρείας μας για το incharge είναι η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους το Εθνικού Οδικού Δικτύου. Με στρατηγικές συνεργασίες όπως η σύσταση της HFCS, πραγματοποιούμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

O κ. Peter Coenen, Γενικός Διευθυντής της HOCHTIEF PPP Solutions GmbH, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη και συνεισφορά μας στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού δικτύου αυτοκίνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.

nrg ΔΕΘ 2023 (2)

Η nrg με το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών incharge, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία ενέργειας στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Πλέον, το δίκτυο incharge διευρύνεται με την προσθήκη 52 νέων θέσεων ταχυφόρτισης μέσω 26 ταχυφορτιστών ονομαστικής ισχύος 180kW, σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων. Οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, θα λειτουργούν αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες και κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων να πραγματοποιούν ταχείες φορτίσεις κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.

Η εφαρμογή incharge

Η βραβευμένη ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2023, στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτροκίνητου Οχήματος», εφαρμογή για smartphones και tablet του incharge, αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για κάθε οδηγό ηλεκτρικού οχήματος.

incharge 2

Μέσα από την εφαρμογή που εγκαθίσταται σε smartphone ή σε tablet αλλά και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας μπορεί κανείς να:

 • Βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
 • επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
 • παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του
 • δει το ιστορικό των φορτίσεών του
 • ολοκληρώσει την πληρωμή του
 • εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

Συνεργασίες

 • Οι ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και AVIN καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου, με 48 θέσεις ταχείας φόρτισης σε ΣΕΑ και πάνω από 180 θέσεις ταχείας φόρτισης σε άλλα κεντρικά πρατήρια πόλεων. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη του Εθνικού Δικτύου μέσα από τη συνεργασία με τα πρατήρια της AVIN και της Shell.
 • Η nrg ενισχύει τη θέση της στην ηλεκτροκίνηση με συνεργασίες και συμμαχίες, όπως με τις αλυσίδες σουπερμάρκετ My Market (303 εγκατεστημένες θέσεις φόρτισης σε 163 σημεία) και Μασούτης (94 εγκατεστημένες θέσεις φόρτισης σε 44 σημεία). Μέσα στο 2024, οι παραπάνω συνεργασίες θα ενισχυθούν με την εγκατάσταση 100 επιπλέον θέσεων φόρτισης σε κάθε αλυσίδα.
 • Οι συνεργασίες της nrg εκτείνονται και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, όπως ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα (Costa Navarino, Grecotel), επιχειρήσεις με στόλους οχημάτων και χώρους στάθμευσης.

Το incharge αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερες από 1.000 θέσεις φόρτισης, με φορτιστές κανονικής (AC) και ταχείας (DC) φόρτισης σε 600 σημεία.

Μέχρι το τέλος του 2023, στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τις 500 θέσεις φόρτισης.Mέχρι το τέλος του 2023, στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τις 1.500 θέσεις φόρτισης.

Ο αριθμός θέσεων φόρτισης στα μεγάλα αστικά κέντρα ξεπερνά τις 450. Ενώ στα νησιά, η nrg έχει σημαντική παρουσία στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ιονίου.

Οι ταχυφορτιστές που έχουν εγκατασταθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων Shell και AVIN καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού δικτύου,με 24 ταχυφορτιστές σε ΣΕΑ και πάνω από 90 σε άλλα κεντρικά πρατήρια πόλεων.

Επισκεφθείτε:

www.nrg.gr

www.nrgincharge.gr

linkedin.com/company/nrg-provider/

https://www.facebook.com/nrgprovider

 https://www.instagram.com/nrg.gr/

 

INFO

 • Η nrg αποτελεί τον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας που καλύπτει όλο το φάσμα των ενεργειακών αναγκών του Έλληνα καταναλωτή μέσα και έξω από το σπίτι και την επιχείρηση. Παράλληλα, η nrg παρέχει πρωτοποριακές λύσεις ηλεκτροκίνησης και είναι η  μοναδική εταιρεία ενέργειας που κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα, για κάθε οδηγό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με το δίκτυο incharge.  Σε συνεργασία με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, Shell και AVIN, το δίκτυο incharge, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών προηγμένης τεχνολογίας στο εθνικό οδικό δίκτυο και στους αυτοκινητοδρόμους, ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έως και στο 80% της δυναμικής του, σε λιγότερο από μισή ώρα.                                                                                                   Παρέχει επίσης στους πελάτες της και την δυνατότητα να  μετατρέψουν το σπίτι τους σε «έξυπνο», τόσο με λύσεις Smart Home μέσα από  την εφαρμογή allSmart Home, powered by nrg, όσο και από τις συσκευές που διαθέτει στα καταστήματα και την ιστοσελίδα της. Τέλος με την υπηρεσία nrg PHOTOVOLTAIC και τη συνδρομή nrg GREEN, προσφέρει δυνατότητα να μείωσης του λογαριασμού  αλλά και του ενεργειακού  αποτυπώματος στηρίζοντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
 • Η HOCHTIEF Ladepartner GmbH, η οποία κατέχει μερίδιο 50% στην Hellenic Fast Charging Services Α.Ε., είναι 100% θυγατρική της HOCHTIEF PPP Solutions και, ως εκ τούτου, μέρος του ομίλου HOCHTIEF. Αναπτύσσει αξιόπιστες λύσεις φορτίσεων, τις οποίες εφαρμόζει σε ολόκληρη τη διαδικασία της αλυσίδας αξίας: Από την επιλογή της τοποθεσίας, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση, μέχρι τη συντήρηση και λειτουργία των σταθμών φόρτισης καθώς και τη διαχείριση των χρηστών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής, βασίζεται πάντοτε στην τεχνογνωσία και τις δυνατότητες του Ομίλου HOCHTIEF.
 • Η HOCHTIEF PPP Solutions αναπτύσσει και υλοποιεί έργα παραχώρησης και λειτουργίας στους τομείς των υποδομών μεταφοράς και των κοινωνικών υποδομών. Με έδρα το Έσσεν της Γερμανίας, αυτή η θυγατρική του ομίλου HOCHTIEF διαθέτει επιχειρηματικές μονάδες και γραφεία στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.  Η HOCHTIEF PPP Solutions προσφέρει στους εταίρους της στον δημόσιο τομέα ολοκληρωμένες, έξυπνες και καινοτόμες λύσεις για έργα υποδομής. Οι πιο γνωστές υλοποιήσεις έργων της HOCHTIEF στην Ελλάδα είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε) και ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας-Πατρών (Ολυμπία Οδός Α.Ε).

 

 

 

 

Διαφήμιση