Αρχική Special Topics - 2 Χαμόγελο του Παιδιού-SupportCY: Ένωσαν τις δυνάμεις του για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Χαμόγελο του Παιδιού-SupportCY: Ένωσαν τις δυνάμεις του για τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Τις δυνάμεις τους ένωσαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Σώμα Εθελοντών του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου μία ακόμα φορά, προκειμένου να να στηρίξουν τους πληγέντες στη Θεσσαλία.

0
χαμογελο του παιδιου
Διαφήμιση

 

Για μία ακόμα φορά το Σώμα Εθελοντών του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου στη θέα των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, βρέθηκε στην Ελλάδα και ένωσε τις δυνάμεις της με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να υποστηρίξουν από κοινού όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Προ ημερών, 4μελής επιχειρησιακή ομάδα του SupportCY, με σύγχρονα μηχανήματα απάντλησης υδάτων καθώς και μέλη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με επιχειρησιακό όχημα, ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες. Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο των επιτακτικών αναγκών των πληγέντων προγραμματίστηκαν οι απαντλήσεις υδάτων σε σχολεία, κατοικίες και άλλα σημεία, πάντα σε συνεργασία και με τις κατευθύνσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες επιχείρησης στο πεδίο η ομάδα SupportCY αναχώρησε για Κύπρο.

Ωστόσο, πριν εκπαίδευσε την ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και της προσέφερε τα σύγχρονα μηχανήματα απάντλησης υδάτων, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις, βοηθώντας για όσο καιρό παρίσταται ανάγκη.

απαντληση υδατων

Αυτή είναι η πολλοστή φορά που το Σώμα Εθελοντών SupportCY και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζονται άριστα σαν μία ομάδα, υλοποιώντας από κοινού δράσεων και παρέχοντας υπηρεσίες εν μέσω συνθηκών κρίσης, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και κοινές εκπαιδευτικές δράσεις και σεμινάρια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς το Σώμα Εθελοντών SupportCY για την άμεση ανταπόκριση και σε αυτή την κρίσιμη συνθήκη και φυσικά τη δωρεά του πολύτιμου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

 Για οποιαδήποτε ανάγκη καλείτε στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας 2410560900 και στο Κέντρο Στήριξης Θεσσαλίας στο 2410555422 καθώς και στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, με κλήση δωρεάν από σταθερό και κινητό, για κάθε άνθρωπο σε κίνδυνο ή/και ανάγκη.

 Περισσότερα για τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/xamogelo-prwth-stigmh-vrisketai-sth-thessalia-sthriksh-plhgentwn/

 

Διαφήμιση