Αρχική Ειδήσεις “Αγώνας” αλληλεγγύης στις πληγείσες επιχειρήσεις από τα Επιμελητήρια Καρδίτσας και Λάρισας

“Αγώνας” αλληλεγγύης στις πληγείσες επιχειρήσεις από τα Επιμελητήρια Καρδίτσας και Λάρισας

Σε έναν αγώνα “αλληλεγγύης επιδίδονται τα Επιμελητήρια Καρδίτσας και Λάρισας, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις των νομών που δοκιμάζονται, μαζί με το σύνολο των κατοίκων της, από τις φονικές πλημμύρες.

0
[363446] ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Βλοχός Καρδίτσας, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Σ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Ήδη, τα Επιμελητήρια και συγκεκριμένα της Καρδίτσας δημιούργησε τμήμα ενημέρωσης και υποστήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πλημμύρα, ενώ εκείνο της Λάρισας έχει απευθύνει έκκληση προς τα επιμελητήρια της χώρας, προκειμένου να υπάρξει οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων του νομού.

Επιμελητήριο Καρδίτσας

Με ενημερωτικό σημείωμα του επιμελητηρίου γνωστοποιούνται τα εξής:

Ποιοι Δικαιούνται (Δικαιούχοι)

Επιτηδευματίες και νομικά πρόσωπα καθώς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ποιες ζημιές καλύπτονται:

Καλύπτονται οι υλικές ζημιές σύμφωνα με το ποσοστό της ζημίας που θα εκτιμηθεί από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής που συστήνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενδεικτικά:

Στοιχεία ενεργητικού , όπως εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα,φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής και αποθηκευμένα προϊόντα κτλ.

Τι αιτήσεις κάνω;-Τα βήματα ένα προς ένα

Υποβάλλω ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα arogi.gov.gr. H αίτηση αφορά την πρώτη αρωγή (προκαταβολή επιχορήγησης)

Υποβάλλω αίτηση για την διενέργεια αυτοψίας και για την επιχορήγηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια ή στον οικείο Δήμο. Μαζί με την αίτηση επισυνάπτεται λίστα καταγραφή ζημιών.

Πως αποδεικνύω την ζημιά;

Δικαιολογητικά για την εκτίμηση των ζημιών από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής

(ενδεικτικά)

 • Στοιχεία μητρώου επιχείρησης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)
 • Φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις Φ.Π.Α..
 • Ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας για την κάλυψης της ζημίας και σε περίπτωση μη ύπαρξης, υπεύθυνη δήλωση του πληγέντα – και σε περίπτωση μη ατομικής επιχείρησης του νόμιμου εκπροσώπου – περί μη ύπαρξης ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Απογραφή προηγουμένου έτους.
 • Βιβλίο παγίων.
 • Τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων κ.λπ. λαμβάνοντας υπόψη και τις πωλήσεις στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την επέλευση της θεομηνίας.

Σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτών, αναζητούνται από τους προμηθευτές ή τα βιβλία αποθήκης κ.λπ..

 • Τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδευόμενα από

κατάσταση στην οποία θα αναγράφεται η παλαιότητα και η κατάσταση

του μηχανήματος.

 • Σε περίπτωση ζημιών σε αυτοκίνητο επαγγελματικής χρήσης, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος κατά την περίοδο της θεομηνίας και αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
 • Φωτογραφίες και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία.
 • Άδειες λειτουργίας ή λοιπές άδειες.
 • Κάθε άλλο στοιχείο προς υποστήριξη του αιτήματος και της εκτίμησης των ζημιών. Η αρμόδια επιτροπή κρατικής αρωγής μπορεί να ζητά συμπληρωματικά στοιχεία.

Αν έχω πάθει ζημιά σε κτίριο

 • Απευθύνομαι στον Δήμο μου για να ελεγχθεί το κτήριο από την Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ). Δικαιούμαι στεγαστική συνδρομή σε περίπτωση βλαβών σε κτήρια στα οποία είμαι ιδιοκτήτης για την επισκευή ή ανακατασκευή τους. Η στεγαστική συνδρομή αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έως το μέγιστο των 150 τ.μ. από το σύνολο αθροίσματος των εμβαδών των ιδιοκτησιών της επιχείρησης.
 • Δικαιούμαι επίσης πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής. Αιτήσεις θα υποβάλλονται τις επόμενες ημέρες στην πλατφόρμα arogi.gov.gr εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η αυτοψία της ΓΔΑΕΦΚ και το σχετικό δελτίο θα πρέπει να έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

Για πληροφορίες – υποστήριξη

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας δημιούργησε ειδικό τμήμα ενημέρωσης και υποστήριξης των πληγέντων επιχειρήσεων στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι επιχειρήσεις στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας 24410-22301, Γεωργία Κοτρώνη και Μιχαλίτσα Γιαννακοπούλου (09:00 – 17:00) ή εναλλακτικά στο email info@karditsacci.gr καθώς και στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής (213 1331300 / 08:00 – 16:00) ή εναλλακτικά στο email infoarogi@civilprotection.gr

epim logo retina

Επιστολή του Επιμελητηρίου Λάρισας στα επιμελητήρια της χώρας για παροχή οικονομικής βοήθειας στις πληγείσες επιχειρήσεις του νομού

Την ώρα που το επιμελητήριο της Καρδίτσας έβγαλε τον οδηγό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις το επιμελητήριο της Λάρισας απευθύνει έκκληση στα επιμελητήρια της χώρας για οικονομική βοήθεια, με στόχο να συγκεντρωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό ως κίνηση συμπαράστασης στις επιχειρήσεις του νομού που χρήζουν βοήθειας.

Όπως σημειώνει το επιμελητήριο, η έκκληση έρχεται «σε συνέχεια επικοινωνίας πολλών επιμελητηρίων της επικράτειας με το Επιμελητήριο Λάρισας και τη διοίκησή του και της προθυμίας που επέδειξαν για βοήθεια και στήριξη των πληγεισών από τις καταστροφικές πλημμύρες επιχειρήσεων της περιοχής».

Στο μεταξύ τα επιμελητήρια τόσο της Καρδίτσας όσο και της Λάρισας αλλά και άλλων νομών έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι εμφιαλωμένα νερά, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, συσκευασμένη τροφή μακράς διάρκειας (πχ. κονσέρβες, γάλα σε σκόνη, παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα κτλ.) και είδη ατομικής υγιεινής (πχ. μωρομάντηλα, χαρτικά, πάνες, σερβιέτες).

Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν θα πρέπει αν επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους επιμελητήρια. Στο μεταξύ το Επιμελητήριο Λάρισας ενημέρωσε ότι «όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέσουν το  ποσό της οικονομικής τους ενίσχυσης στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

 • Τράπεζα:       ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • Δικαιούχος: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 • Αρ. Λογ/σμού ΙΒΑΝ: GR1509 1010 5000 3105 0189 14001

Προτού προβείτε σε όποια κατάθεση παρακαλούμε να καλέσετε  στο οικονομικό τμήμα του Επιμελητηρίου στο τηλέφωνο: 2410 255388 (εσωτ. 112 ή 114 ή 115)».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥΜΕ: Παράταση στη δωρεάν διέλευση στη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου και στη διασταύρωση της Εγνατίας-Ιονίας Οδού
Επόμενο άρθροΌμιλος ΟΤΕ:Αποκλειστική χρήση φορητών υπολογιστών για πάνω από 4.000 εργαζόμενους