Αρχική Ειδήσεις ΑΔΜΗΕ:Με drones η στατικότητα των πυλώνων στις πλημμυροπαθείς περιοχές

ΑΔΜΗΕ:Με drones η στατικότητα των πυλώνων στις πλημμυροπαθείς περιοχές

Ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό τη σαθρότητα του εδάφους, έχουν δημιουργήσει οι πλημμύρες στις περιοχές του θεσσαλικού κάμπου, καθώς καταγράφονται πολλές καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να θεωρούνται επισφαλή τα σημεία όπου ο ΑΔΜΗΕ διατηρεί τους πυλώνες του. 

0
πυλωνες αδμηε
Διαφήμιση

Για το λόγο αυτό, ο ΑΔΜΗΕ έχει επιστρατεύσει ελικόπτερα αλλά και drones, προκειμένου να εξετάσει τη στατικότητα όλων των πυλώνων στις πλημμυροπαθείς περιοχές. Συνεργεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) – σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών – εξετάζουν τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή που δοκιμάζονται από την πλημμύρα. Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα.

Ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει ότι παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου.

Επίσης, ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε ότι λόγω καθίζησης από την κακοκαιρία “Daniel” και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν στην Θεσσαλία, σημειώθηκε πτώση πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας-Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και πτώση πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Η πτώση των πυλώνων δεν επηρέασε τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ έσπευσαν για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των Γραμμών ενώ όπως προαναφέρθηκε γίνεται και ευρύτερος έλεγχος.

larisa plimmira scaled 1 1068x712

O ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση οικιών και καταστημάτων στις πληγείσες περιοχές

Την ίδια ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση, εφιστά την προσοχή προς όλους τους καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει, να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση).

δεδδηε λογοτυπο

Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση,  εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους  για την ανθρώπινη ζωή όπως ηλεκτροπληξία πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και  καταστροφές συσκευών κλπ.

[363390] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2η ΜΕΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Πλημμύρες και καταστροφές στο νομό Καρδίτσας. 2η μέρα. Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Εταιρία.

To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια Υπουργεία.

Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=1031

 

Διαφήμιση