Αρχική Ειδήσεις Ξαπλώστρες στις παραλίες Αν.Αττικής:Παραβίαζουν τη νομοθεσία οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις

Ξαπλώστρες στις παραλίες Αν.Αττικής:Παραβίαζουν τη νομοθεσία οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις

Πανελλαδικό χαρακτήρα και διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα με τις ξαπλώστρες στις παραλίες, αφού οι παράνομες καταλήψεις του χώρου από τις τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές δεν περιορίζονται μόνο στα νησιά, αλλά και στην Αττική.

0
παραλίες Ψαρού
Διαφήμιση

Τα κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας για την χρήση αιγιαλού-παραλίας από επιχειρήσεις κατά τη διενέργεια  επιτόπιων ελέγχων σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, παραμονή Δεκαπενταύγουστου και κατάληψη χώρο από ξαπλώστρες στις παραλίες.

Όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες Αρχές που σίγουρα δεν περιλάμβανε κατάληψη παραπάνω από του προβλεπόμενου χώρου από ξαπλώστρες στις παραλίες. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, από αυτές:

– Ποσοστό 50% καταλάμβανε χώρο πολλαπλάσιο του παραχωρηθέντος για τη λειτουργία τροχήλατης ή ρυμουλκούμενης καντίνας.

– Ποσοστό 83% δεν τηρούσε το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης του παραχωρούμενου αιγιαλού, το οποίο ανέρχεται στο 60%, και για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νatura στο 30% του παραχωρούμενου χώρου.

– Ποσοστό 67% δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή τυχόν παραβίαση των ορίων της παραχώρησης.

παραλίες

– Για μία περίπτωση εγείρεται ζήτημα ως προς την πλήρωση της προϋπόθεσης για ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό 50% του συνολικού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίσθηκαν, επίσης, παραβάσεις φορολογικές (ποσοστό 17% των ελεγχθέντων) και ασφαλιστικές (ποσοστό 67%).

Για τις ανωτέρω διαπιστώσεις-παραβάσεις θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες επιβολής των οριζομένων κυρώσεων και λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

Διαφήμιση