Αρχική Ειδήσεις Μειώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα η Ελλάδα

Μειώνει το ανθρακικό της αποτύπωμα η Ελλάδα

0
ανθρακικο αποτυπωμα
Διαφήμιση

Καλές επιδόσεις παρουσιάζει η Ελλάδα, μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα, καθώς κατάφερε να “ρίξει” τις εκπομπές άνθρακα CO2 κατά 8,3% στο α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μειωμένες κατά 2,9% ήταν συνολικά στο α’ τρίμηνο οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat, καθώς υποχώρησαν από τους 969 στους 941 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση, με το ανθρακικό αποτύπωμα να περιορίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε.

Στο διάστημα αυτό, “ένοχοι” για την μεγαλύτερη ρύπανση εμφανίζονται να είναι τα νοικοκυριά, που μέσω της κατανάλωσης παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά!

Συγκεκριμένα, οι οικονομικοί τομείς με τους υψηλότερους ρύπους ήταν κατά σειρά τα νοικοκυριά με 24%, η βιομηχανία με 20%, ο ηλεκτρισμός και το φυσικό αέριο με 19%, η γεωργία με 13% και οι μεταφορές με 10%.

Γεωγραφικά οι χώρες με τις εντονότερες αυξήσεις ήταν η Ιρλανδία (9,1%), η Λετονία (7,5%) και η Σλοβακία (1,9%). Στον αντίποδα, η Βουλγαρία μείωσε τις δικές τις εκπομπές κατά 15,2%, η Εσθονία κατά 14,7% και η Σλοβενία κατά 9,6%.

Όσον αφορά την Ελλάδα, υπήρξε σημαντική πτώση της τάξης του 8,3% και ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά.

76
Διαφήμιση