Αρχική Special Topics Καλιφόρνια:Χημικά που προκαλούν καρκίνο-Σε ποια προϊόντα εντοπίζονται!

Καλιφόρνια:Χημικά που προκαλούν καρκίνο-Σε ποια προϊόντα εντοπίζονται!

Δεκάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης εμπεριέχουν χημικές ουσίες που “ενοχοποιούνται” για τον καρκίνο.

0
σαπουνι2
Διαφήμιση

Γνωρίζατε πως μόνο στην Καλιφόρνια εκλύθηκαν το 2020 σε σπίτια και εργασιακούς χώρους περισσότεροι από 5.000 τόνοι από τοξικές χημικές ουσίες σε καταναλωτικά προϊόντα;

Αυτό προκύπτει από έρευνα από το Ινστιτούτο Silent Spring και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

Οι εταιρείες ως επί το πλείστον δεν υποχρεούνται να αποκαλύπτουν τι περιέχουν τα προϊόντα τους ή σε τι ποσοστό, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζουμε σε τι μπορεί να εκτίθενται οι άνθρωποι και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.

«Η δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών θα μπορούσε να δώσει κίνητρο στους κατασκευαστές να αναδιαμορφώσουν τα προϊόντα τους και να χρησιμοποιήσουν ασφαλέστερα συστατικά», προσθέτει.
σαπουνι1

Οι ερευνητές εστίασαν σε 33 πτητικές οργανικές ενώσεις που περιλαμβάνονται στο νόμο Prop 65 της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τον οποίο οι εταιρείες που πωλούν προϊόντα στην Καλιφόρνια απαιτείται να προειδοποιούν τους καταναλωτές εάν τα προϊόντα τους θα μπορούσαν να τους εκθέσουν σε σημαντικές ποσότητες αυτών των επιβλαβών χημικών ουσιών, οι οποίες προκαλούν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες ή άλλες αναπαραγωγικές βλάβες.

Από την ανάλυση προέκυψε ότι περισσότεροι από 100 τύποι προϊόντων περιέχουν αυτές τις ουσίες.

Σε αυτά συγκαταλέγεται η φορμαλδεΰδη που βρέθηκε σε βερνίκια νυχιών, σαμπουάν, είδη μακιγιάζ και άλλα είδη προσωπικής φροντίδας.

Εξάλλου, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στους χώρους εργασίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, όπως σημειώνουν οι συγγραφείς της έρευνας, καθώς οι εργαζόμενοι συχνά χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς τύπους προϊόντων που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Environmental Science and Technology.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒενζινοπώλες: “Ξέπλυμα” χρήματος πίσω από φθηνές τιμές στα καύσιμα!
Επόμενο άρθροHELLENiQ Renewables:Δυναμική είσοδος στον τομέα Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας