Αρχική Ειδήσεις Δ.Αθηναίων:Μια πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στα Ιλίσια

Δ.Αθηναίων:Μια πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στα Ιλίσια

Μια πολύχρωμη «κυψέλη» παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στα Ιλίσια αναμόρφωσε πλήρως ο Δήμος Αθηναίων, με την ανάπλαση μίας παιδικής χαράς της πόλης.

0
αναπλαση
Διαφήμιση

Έντονα χρώματα αλλά και πολλή δράση περιμένουν τους μικρούς Αθηναίους στην αναμορφωμένη παιδική χαρά του Δ.Αθηναίων σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας, τα Ιλίσια. Αυτός ο ανανεωμένος και πλήρως εξοπλισμένος χώρος ψυχαγωγίας έκτασης 300,91 τ.μ, που περικλείεται από τις οδούς Ουμπλιανης και Διοχάρους, μετατράπηκε σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς, με πολλά και ενδιαφέροντα όργανα παιχνιδιού.

Με στόχο να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών όλων των ηλικιών, στην παιδική χαρά στα Ιλίσια τοποθετήθηκαν  από τον Δ.Αθηναίων όργανα και δημιουργήθηκαν πυλώνες παιχνιδιού για παιδιά βρεφικής, νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Η πολύχρωμη “κυψέλη” παιχνιδιού διαθέτει, μεταξύ άλλων, μια διθέσια μεταλλική κούνια με καθίσματα νηπίων, έναν διπλό πύργο – σπιτάκι με πολλές λειτουργίες και προσβάσιμη σκάλατσουλήθρες και στύλο πυροσβέστη, μια εντυπωσιακή πολυλειτουργική τραμπάλα πολλών θέσεων, καθώς και ένα σύστημα πολυλειτουργικών επιφανειών  για νήπια με κατασκευή αναρρίχησης και αιώρα.

αναπλαση1

Η παιδική χαρά έχει μεταλλική περίφραξη, ενώ η γενική διαμόρφωση και ο εξοπλισμός της επιτρέπουν στα παιδιά να απολαμβάνουν καθημερινά το παιχνίδι τους χωρίς φόβο. Ο χώρος διαθέτει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχουειδικό σήμα καταλληλότητας λειτουργίας, αλλά και ασφαλές δάπεδο που κρατάει τους μικρούς επισκέπτες μακριά από τραυματισμούς.

«Σε αυτή την ανανεωμένη παιδική χαρά στα Ιλίσια η δημιουργικότητα και η φαντασία συναντούν το παιχνίδι και το χαμόγελο. Ο χώρος άλλαξε ριζικά όψη και έγινε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών μας. Μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή «φωλιά» παιχνιδιού που επιτρέπει σε κάθε μικρό δημότη να αποκτήσει ευχάριστα βιώματα, να κοινωνικοποιηθεί, να ενισχύσει τις δεξιότητες του, να απελευθερωθεί», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

αναπλαση2

Η παιδική χαρά ενισχύθηκε με τον απαιτούμενο αστικό εξοπλισμό, καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου τοποθέτησαν νέα παγκάκια, βρύση, καλαθάκια, κάδους απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επισκεπτών της, μικρών και μεγάλων.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνεβαίνει ο υδράργυρος μετά το “διάλειμμα” δροσιάς!
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στον Καναδά-Διατάχθηκε εκκένωση πόλης 20.000 κατοίκων