Αρχική Special Topics Βουλή: Με 158 “ναι” η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Βουλή: Με 158 “ναι” η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Με 158 “ναι” η Κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και την ώθηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των νέων μέτρων σε όλους τους τομείς με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις και τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

0
κυβέρνηση ψήφος εμπιστοσύνης
Διαφήμιση

Με τα 158 “ναι” κατά την ονομαστική ψηφοφορία στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και  εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου 8/7 τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών της.

Βουλή ψήφος εμπιστοσύνης 2023
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος,  Αυτή τη φορά κανένα από τα κόμματα δεν δήλωσε “παρών”.

Καταργούνται τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

[362406] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)
(φωτογραφία Γιώργος Κονταρίνης /EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  πριν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης,  από τη Βουλή εξήγγειλε ένα ακόμη μέτρο -«ένα στοίχημα συνέπειας για όλα τα κόμματα», όπως είπε. «Στις αρχές της εβδομάδας αναρτούμε σε δημόσια διαβούλευση έναν νόμο με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 τη ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων είχαν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση και είχαν 190 βουλευτές. Τώρα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση έχουν 202 βουλευτές και περνάει. Αφορά όσους έχουν το δικαίωμα ψήφου, να μπορούν να εγγράφονται στους καταλόγους εξωτερικού και να ψηφίζουν σε πρεσβείες/προξενεία, και όχι σε επιστολική ψήφο.

Κ. Μητσοτάκης: Η εντολή που πήρε η ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές»

Όπως είπε, το αίτημα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι η αποτελεσματικότητα, ψέγοντας την αντιπολίτευση ότι δεν είχε προτάσεις, απέναντι στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΝΔ. Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε ξεπερασμένη συνθηματολογία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά μπροστά, στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τις δεσμεύσεις μας το 2019 τις υλοποιήσαμε, είπε, και στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν άκουσε προτάσεις από την αντιπολίτευση. Κάλεσε, δε, τα άλλα κόμματα να εγκαταλείψουν τον ξύλινο λόγο, και να επέρχεται συμφωνία επί των στόχων.

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και μακάρι να συνοδευτούν από μεγάλες συναινέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η εντολή που πήρε η ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσει και να υλοποιήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές» ξεκαθάρισε.

¨Ο Δημήτρης Κουτσούμπας Κέρδισε το χειροκρότημα όλων!

Κουτσούμπας πόνος Βουλή 2023

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε περαστικά στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος νωρίτερα στη δευτερολογία του λύγισε επειδή ένιωσε έναν δυνατό πόνο στη μέση «Πρώτη φορά χειροκροτήθηκε απ’ όλους» είπε, «επειδή αδιαθέτησε, αλλά… αυτοί είστε»  (σ.σ. αναφορά στη γνωστή ρήση του κ. Κουτσούμπα). Μάλιστα, εξαιτίας του πόνου που αισθάνθηκε στη μέση ο κ. Κουτσούμπας και μάλιστα ενώ βρισκόταν στο Βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του, η διαδικασία διακόπηκε για μερικά λεπτά.
Η διαδικασία επανεκιννήθηκε εκ νέου  και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την επίσκεψή του στο ιατρείο της Βουλής έγινε δεκτός στην αίθουσα με χειροκρότημα.

Διαφήμιση