Αρχική Ειδήσεις Σε ύφεση οι φωτιές σε Δ.Αττική-Λακωνία-Μαίνεται η πυρκαγιά τη Ρόδο

Σε ύφεση οι φωτιές σε Δ.Αττική-Λακωνία-Μαίνεται η πυρκαγιά τη Ρόδο

Ένα ακόμη δύσκολο βράδυ πέρασαν κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις, δίνοντας μάχη για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και τη Λακωνία, θέτοντας τις φωτιές σε ύφεση.

0
φωτιές Ηλία
Διαφήμιση

Η εικόνα των πυρκαγιών σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου, σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι καλύτερη σε όλα τα μέτωπα, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο νέας αναζωπύρωσης και επέκτασης του πύρινου εφιάλτη.

Βελτιωμένη η εικόνα στη Δυτική Αττική

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν «καντηλάκια», φωτιάς. Παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Χθες, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα σε περιοχές όπου οι φλόγες είχαν καταλαγιάσει, θέτοντας εκ νέου σε κίνδυνο σπίτια, αλλά και τεράστιες εκτάσεις δάσους.

Αρκετές ήταν οι εντολές εκκένωσης σε οικισμούς της περιοχής, ενώ η φωτιά μπήκε σε σπίτια. Συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Οινόη, Άγιος Παντελεήμονας, Κιάφα, Αγ. Ιωάννης Κορακάς, Μελετάκι, Αγ. Σωτήρας, Πανόραμα, Παλαιοκούνδουρα, Παλαιοχώρι.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Ρόδο

Σκληρή συνεχίζει να είναι η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο, όπου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων.
Η πυρκαγιά στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της και καίει εκτάσεις με κατεύθυνση τα Λάερμα ενώ το μέτωπο στον Προφήτη Ηλία έχει περιοριστεί αισθητά. Από νωρίς το πρωί, επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε ύφεση η φωτιά στη Λακωνία

Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας, μετά την χτεσινή απογευματινή αναζωπύρωση, με μικρές εστίες να αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν και 4 αεροσκάφη. Οι φλόγες, καίνε πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες, ενώ εκκενώθηκε και μία κτηνοτροφική μονάδα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Διαφήμιση