Αρχική Special Topics Σάμι: Η φώκια-σέρφερ σε σανίδα καβαλά τα κύματα! -Βίντεο

Σάμι: Η φώκια-σέρφερ σε σανίδα καβαλά τα κύματα! -Βίντεο

0
μωρο φώκια σερφερ
Διαφήμιση

Ο βιντεογράφος Εντ Χάρτελ παρακολουθεί τη φώκια, την οποία οι ντόπιοι ονόμασαν Σάμι, από έναν χαρακτήρα παιδικού βιβλίου, και λέει ότι η φώκια-σέρφερ δεν ανεβαίνει απλώς στη σανίδα, αλλά μιμείται ενεργά τους σέρφερς για να καβαλήσει τα κύματα:
«Αυτό που το κάνει πραγματικά ασυνήθιστο είναι ότι τη δεύτερη εβδομάδα που παρατηρούσα τη συμπεριφορά του, ένιωσα ότι προσπαθούσε να πιάσει τα κύματα μαζί με τους σέρφερς. Θα ξεχώριζε έναν σέρφερ, θα κυνηγούσε τη σανίδα και θα ανέβαινε στο μπροστινό της μέροςΌταν ο σέρφερ άρχιζε να κωπηλατεί, έβλεπες το μικρό του πτερύγιο να αρχίζει να κλωτσάει. Οι σέρφερς δεν μπορούσαν να σηκωθούν γιατί η σανίδα είχε αρκετό βάρος, παρ’ όλα αυτά ο Σάμι έκανε τη βόλτα του

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ο Χάρτελ λέει ότι οι σέρφερς προσέχουν να μην αγγίζουν τον Σάμι-το μωρό φώκια-σέρφερ και έχουν καλέσει τη Sea World, η οποία, όπως λέει, δήλωσε ότι παρά την ασυνήθιστη συμπεριφορά του, ο Σάμι φαίνεται να είναι μια υγιής, παιχνιδιάρα φώκια.

«Έψαχνα σέρφερς να κινηματογραφήσω και τον είδα σε μια σανίδα και σκέφτηκα, ω, αυτό είναι ωραίο, ξέρετε, μια φώκια πήδηξε πάνω σε μια σανίδα. Αλλά αυτό που παρατήρησα ήταν ότι δεν άφηνε τη σανίδα, Έμενε εκεί. Τον άφησα μόνο του, επέστρεψα λίγο αργότερα και τον βρήκα να κολυμπάει σε μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων προσπαθώντας να ανέβει στις σανίδες τους. Ανέβαινε στις σανίδες τους και άραζε εκεί. Σε κάθε σανίδα έμενε περίπου 20 λεπτά. Τον άφηνα να αράξει και πήγαινα να κινηματογραφήσω άλλους σέρφερς, και όταν επέστρεφα αυτός ήταν στη σανίδα κάποιου άλλου…» δήλωσε ο βιντεογράφος του ιδιαίτερα κοινωνικού αυτού ζώου.

Πηγή: Reuters

Διαφήμιση