Αρχική Βίντεο Πυρκαγιά στη Θάσο-Σε ύφεση η φωτιά στη Χίο -Βίντεο

Πυρκαγιά στη Θάσο-Σε ύφεση η φωτιά στη Χίο -Βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με ελιόδεντρα στον Αγ. Γεώργιο – Ραχώνι Θάσου, ενώ σε ύφεση είναι από το πρωί η φωτιά στη Χίο.

0
fvtia xiow
Διαφήμιση

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 31 Ιουλίου στο νησί της Θάσου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καίει καλλιέργειες, κυρίως ελιές στην περιοχή ανάμεσα του Αγίου Γεωργίου και στο Ραχώνι. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού και εναέρια μέσα.

Έχουν κινητοποιηθεί 38 πυροσβέστες, 2 ομαδες πεζοπόρο, 11 οχήματα και 6 εναέρια μέσα. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση η φωτιά στην Χίο – Επιχειρούν τα εναέρια μέσα (βίντεο)

Οι άνεμοι που πνέουν την περιοχή είναι ασθενείς ενώ οι δυνάμει κατάσβεσης ενισχύθηκαν με προσωπικό από την Αθήνα. Έχουν καεί περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις  φλόγες σε δασώδη περιοχή στην περιοχή Κατάβαση της Χίου. Οι αντιπυρικές ζώνες, με την βοήθεια μηχανημάτων του στρατού, της Περιφέρειας και δήμων, έδωσαν την ευκαιρία σε επίγειες δυνάμεις να συμβάλλουν την κατάσβεση.

Με μήνυμα του 112 είχε δοθεί η εντολή για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση. Πεζοπόρο τμήμα με 9 πυροσβέστες αναχώρησε από τη Λέσβο λίγο πριν τις 1 τα ξημερώματα προκειμένου να ενισχύσει το έργο της κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Τα πεζοπόρα τμήματα έχουν εισχωρήσει στο δάσος, μέσω των αντιπυρικών ζωνών για να «κόψουν» την φωτιά που -από το σημείο που προκλήθηκε- κινήθηκε νότια και ανατολικά, ενώ επέμβαση γίνεται και στην περιοχή πάνω από το χωριό Διευχά.

Στην πυρκαγιά στη Διευχά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροδσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αυτοκίνητο. Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματίας στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις). Τραυματίστηκαν επίσης 2 ακόμη άτομα.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών: Μια δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα και μια δικογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Δόθηκε επίσης εντολή να συλληφθεί ο οδηγός και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

 

Διαφήμιση