Αρχική Ευζωία «Εξύψωση»:Μια νουβέλα για την εξύψωση της ψυχής.

«Εξύψωση»:Μια νουβέλα για την εξύψωση της ψυχής.

Πέτα τη στάχτη του παρελθόντος σου κι ό,τι σε βάρυνε στη ζωή σου κι από δω και στο εξής η ζωή σου θα είναι πολύ ωραία. Κι ό,τι στο πνεύμα ομίχλη έφερε ώστε να μη βλέπεις το παρόν σου, θα σκορπιστεί. Η εξύψωση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Είναι το μυστικό που σε αφήνει, στο τέλος, να μάθεις αυτό το βιβλίο μέσα από τις 78 σελίδες του.

0
Εξύψωση εξώφυλλο Βιβλίο Άνθη
Διαφήμιση

ΜΑΡΙΑ Σ. ΑΝΘΗ

Από τη Μαρία Σ. Άνθη

 

Η εξύψωση έρχεται θεραπεύει και μένει αμόλυντη.Τι είναι όμως αυτό που σε εξυψώνει; Θα το μάθεις σε αυτό το βιβλίο…

Το πιο γλυκό όνειρο της ίασης το είχε ο Πολύδωρος, κατά κόσμον Πωλ.Ήταν τόσο αψεγάδιαστο, τόσο απόλυτο με τόση τέχνητο όνειρο, μα πού τα σκέφτηκε όλα μέσα στο κεφάλι του αυτό το παράξενο παιδί ο Πολύδωρος, ο τόσο θαυματουργός. Σαν δεις την ιστορία του λίγο αργότερα θα καταλάβεις…

Το κακό εξοντώνει το άλλο κακό και επέρχεται η εξύψωση. Ο Πολύδωρος είχε αυτή τη τέχνη της εξύψωσης όμως η ζωή δεν παίζει είναι γεμάτη ζωτικές ανάγκες όπως το ανώτερο σχέδιο το θεϊκό που είναι η ίδια η φύση.

Ανάμεσα σε ουσιαστικές παρουσίες ο Πολύδωρος έχει την εύνοια όλων ανεξάρτητα με τι ασχολείται κάθε φορά και τι πράττει. Σπέρνει μια εξύψωση στη κάθε μια από τις τρεις φίλες, την Άννα τη Λευκή και τη Μαργώ κι εντελώς περίτεχνα καταφέρνει να τον αναζητούν με ευχαρίστηση, να τον ψάχνουν να τον μελετούν επειδή δείχνει να είναι ιδιαίτερος.

Θα εξυψωθούν θα απαλύνει το πόνο τους από την αδικία και όλα τα αναπάντεχα του χρόνου, τα αχώνευτα τα μίση και τα πάθη. Στο δράμα η θεία δίκη, όμως διάλεξε το ψέμα για να τις ανεβάσει, στη γνώση τις τρεις φίλες,να τις μάθει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει στα αλήθεια.

Να τις μάθει πως το παράδοξο θα παίρνει μέρος μαζί με το αναπάντεχο και το τέλος θα είναι τραγικό γι’ αυτό κι ο Πολύδωρος χάνεται κάποια στιγμή απρόσμενα στον Ειρηνικό. Τα νερά του ωκεανού δεν θα αφήσουν ούτε ίχνος του σε κανένα διάστημα του χρόνου. Το ψέμα έρχεται ως ηθικός αυτουργός για να υπενθυμίσει και στις τρεις ηρωίδες την αλήθεια, όποιοι κι αν ήταν στην πραγματικότητα οι άλλοι. Μια ιστορία συναρπαστική για την αναζήτηση της εξύψωσης της ψυχής που τόσο εκείνη απεγνωσμένα περιμένει.

Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ

Αθήνα 2023 Σελ. 78 

Διαφήμιση