Αρχική Ειδήσεις Επιτέλους ανάσα δροσιάς! Άνεμοι και ομαλοποίηση της θερμοκρασίας

Επιτέλους ανάσα δροσιάς! Άνεμοι και ομαλοποίηση της θερμοκρασίας

0
καιρός άνοιξη
Διαφήμιση

Μετά το παρατεταμένο κύμα καύσωνα στη χώρα, η θερμοκρασία επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, χαρίζοντας ανάσα δροσιάς με τους ανέμους όμως να συνεχίζουν να πνέουν πολύ ισχυροί στα πελάγη όλες τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουλίου θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο με πιθανότητα για σύντομες μπόρες στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή κυρίως Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με ένταση στα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο αλλά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση, μέχρι τους 36 στα κεντρικά και τους 32 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια και ανέμους έως 5 μποφόρ πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις. Το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, 29 Ιουλίου οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν τάση μικρής περαιτέρω ενίσχυσης που μπορεί να φτάνουν πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα ζεσταθεί ελαφρά ανεβάζοντας το θερμόμετρο μέχρι τους 36 με 37 στα κεντρικά και τους 35 στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα θα διατηρηθούν καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να αρχίζουν σταδιακά να εξασθενούν από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, παραμένοντας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Διαφήμιση