Αρχική Special Topics Ειδοποίηση στο «100» με κουμπί στο κινητό-Ο μπλε φάκελος με τα 25...

Ειδοποίηση στο «100» με κουμπί στο κινητό-Ο μπλε φάκελος με τα 25 SOS του Ν.Μηταράκη

Το… «100» μου, ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Κουμπιού Πανικού (Panic Button) στο κινητό κάθε πολίτη, μέσω Gov, με δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με την Άμεση Δράση σε όλη την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών, ενδοοικογενειακής, ρατσιστικής βίας, εφηβικής παραβατικότητας και βοήθεια σε ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία είναι κάποια από εκείνα που περιλαμβάνει ο μπλε φάκελος, που κρατάει στα χέρια του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Μηταράκης.

0
Περιπολικό
Διαφήμιση

Πρόκειται για καινοτομίες, που περιλαμβάνει ο “μπλε φάκελος” με τις 25 προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και καλούνται να υλοποιήσουν ο υπουργός, Νότης Μηταράκης, και ο υφυπουργός, Κώστας Κατσαφάδος.

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι 14 σελίδες του «μπλε φακέλου» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο», έχουν τα βασικά σημεία στις δύο πρώτες σελίδες και στις υπόλοιπες 12 υπάρχει μία μικρή ανάλυση εφαρμογής των προτεραιοτήτων, που θα αναλυθούν περαιτέρω στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων τις επόμενες ημέρες.

νοτης μηταρακης

Στα βασικά σημεία του «μπλε φακέλου» προβλέπεται η δημιουργία διυπηρεσιακών ομάδων παρέμβασης (αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι κ.λπ.) για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, σχολικού εκφοβισμού, παραβατικότητας ανηλίκων. Θα προσληφθούν 200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν και θα υποστηρίξουν αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα που ασχολούνται με την πρόληψη και την καταπολέμηση διάφορων μορφών βίας. Πρόκειται για μικτές ομάδες παρέμβασης, που θα βοηθούν και στη διαχείριση των θυμάτων τέτοιων μορφών βίας.

Ο «μπλε φάκελος» περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός σχεδίου διαπολιτισμικής αστυνόμευσης και εμπλοκής με τις κοινότητες μεταναστών για τις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη παρουσία τους και έντονη παραβατικότητα.

Στο σχεδιασμό των προτεραιοτήτων περιλαμβάνεται η αποδέσμευση 5.000 αστυνομικών από υπηρεσίες γραφείου για την ενίσχυση υπηρεσιών πρώτης γραμμής, αξιοποιώντας την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν σε μια έξυπνη και στοχευμένη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, με επιχειρησιακές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή της σε τοπικό επίπεδο και ενίσχυση πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στις δεσμεύσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η υλοποίηση και πλήρης εφαρμογή του προγράμματος «Reaction», για την επιτήρηση των συνόρων. Το «Reaction» στοχεύει στην υλοποίηση μίας πλήρους λειτουργικής, ολιστικής πλατφόρμας επιτήρησης συνόρων για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, με τη χρήση πολλαπλών μη επανδρωμένων αεροχημάτων, σχετικού επιχειρησιακού εξοπλισμού και καινοτόμων τεχνολογιών ανίχνευσης.

Ο «μπλε φάκελος» περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» με ανάπτυξη δράσεων για τη διασφάλιση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. Κύριοι άξονες του «Ακρίτα» είναι η επέκταση του τεχνητού εμποδίου στον Έβρο, η ενδυνάμωση και εκπαίδευση των συνοροφυλάκων, η αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού επιτήρησης των συνόρων και η εμβάθυνση της συνεργασίας με τους στρατηγικούς μας εταίρους. Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025.

Διαφήμιση