Αρχική Καταστροφές Aναζωπυρώσεις χωρίς τέλος: Μάνδρα Μέγαρα Αγία Σωτήρα Οινόη Λακωνία

Aναζωπυρώσεις χωρίς τέλος: Μάνδρα Μέγαρα Αγία Σωτήρα Οινόη Λακωνία

Επιδεινώθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης (20/07/23)  οι συνθήκες στα πύρινα μέτωπα. Πέντε οικισμοι μεταξύ των οποίων και η Οινόη εκκενωθηκαν. Η δραματικη αναζωπύρωση των πύρινων μετώπων (ξεκίνησε γύρω στις 4μμ) στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μεγάρων, απειλώντας και καίγοντας  σπίτια,.Αναζωπύρωση και στο Πυρί της Λακωνίας. Έφτασαν στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από το Ισραήλ.

0
Φωτιές Μάνδρα αναζωπύρωση 2023 07 20 172418
Διαφήμιση

 

Δραματική είναι η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι πυροσβέστες στη Δυτική Αττική, μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που κατακαίει ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα.Νέο μήνυμα του 112, καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν και την Οινόη προς τις Ερυθρές αλλά και τον Άγιο Ιωάννη Κορακά.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν προς την Οινόη οικισμοί Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκουνδουρα, Πανόραμα και Παλαιωχώρι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

Οινοη ειδοποιήση εκέννωσης

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν να περιορίσουν την έκταση τα φωτιάς, με τον έντονο καπνό να  καθιστά δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Δραματική μάχη και εκκενώσεις

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις, ενώ οι φλόγες μεταδίδονται πολύ γρήγορα λόγω της καύσιμης ύλης που εξακολουθεί να υπάρχει μετά το πρώτο πέρασμα του πύρινου μετώπου. Στην κατάσβεση συμβάλλουν και εναέρια μέσα, με ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Φωτιες skai Αναζωπύρωση 2023 07 20 173612

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai tv και του Μιχάλη Τεζάρη, οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει ένα σπίτι, ενώ απειλούν  κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επεκτείνονται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

112 μηνυμα φωτιές 2023 07 20

Οι αρχές έδωσαν εντολή με μήνυμα απο το 112 για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη.

Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα σπίτια και στις αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

Ειδοποίηση φωτιές 20 07 23

 Καίγεται δάσος στο Μελετάκι 

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Αναζωπύρωση και στο Πυρί Λακωνίας

Σοβαρή αναζωπύρωση και στη φωτιά που ξέσπασε χτες στη Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη – Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.

Το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ενώ άμεσα ξεκίνησε να επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα σήμερα, η φωτιά παρουσίασε σημαντική βελτίωση καθώς δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Ισραηλινά πυροσβεστικά στην μάχη της κατάσβεσης 

Στην Ελλάδα έφτασαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη από το Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμουν και αυτά στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Το Ισραήλ έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά από αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές και έγινε άμεσα δεκτό.

«Ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη και προσωπικό έφτασαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών. Αλληλεγγύη στην πράξη. Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την εξαιρετική συνεργασία Ισραήλ», έγραψε η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα στο Twitter.

 

Διαφήμιση