Αρχική Ειδήσεις Βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ: Από Κυριακή έρχεται …καλοκαίρι

Βροχές και καταιγίδες το Σ/Κ: Από Κυριακή έρχεται …καλοκαίρι

Με το …κιάλι αναζητείται πλέον το καλοκαίρι αφού και οι επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή θα “λουστούν” από βροχές και καταιγίδες.

0
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) - καιρός
ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Τις επόμενες ώρες ο καιρός στη χώρα μας αναμένεται να επιδεινωθεί, ενώ έως και την Κυριακή, τα χαρακτηριστικά του θα είναι βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές. Έτσι η ελπίδα για την έναρξη του καλοκαιριού εκτιμάται από την Κυριακή και ύστερα, προσδοκώντας ηλιόλουστες ημέρες και άνοδο της θερμοκρασίας. 

Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για την πορεία της κακοκαιρίας που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, έως και την Κυριακή.

Το κύμα κακοκαιρίας φέρνει βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η επιδείνωση του καιρού προκαλείται λόγω ασταθών αέριων μαζών στα βορειοδυτικά Βαλκάνια, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στο νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ "ΑΡΙΕΛ" ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κακοκαιρία: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα και σε ποιες περιοχές 

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το κύμα κακοκαιρίας, έντονα φαινόμενα αναμένονται:

Σήμερα, Παρασκευή, στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (πιθανώς τη νύχτα στη Χαλκιδική), τη δυτική Θεσσαλία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Αύριο, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Την Κυριακή στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

ΒΡΟΧΗ ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Meteo: Σημαντικές οι ποσότητες νερού από βροχόπτωση

Το επεισόδιο βροχόπτωσης που φέρνει το κύμα κακοκαιρίας κατατάσσεται στην κατηγορία 3 (σημαντική) για αύριο, Σάββατο, 17 Ιουνίου σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που εφαρμόζει το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τις εξής περιοχές:

Σήμερα αναμένονται βροχές αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και θα ενταθούν στα ηπειρωτικά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Τοπικές βροχές αναμένονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αύριο, Σάββατο, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα έως το μεσημέρι σε Μαγνησία, Σποράδες, Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη), Βόρειο Αιγαίο, Εύβοια και τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και τοπικά στη Βόρεια Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, θα υπάρξει πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο, που θα είναι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ). Επιπλέον, αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Την Κυριακή θα συνεχιστούν οι καταιγίδες, αλλά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Κακοκαιρία και στην Αττική

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο.

Το Meteo έδωσε στη δημοσιότητα και χάρτη με τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο.

Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια του διημέρου Παρασκευής 16/06 και Σαββάτου 17/06/2023.

1 1

Διαφήμιση