Αρχική Special Topics S.O.S. για τον Αμαζόνιο-Απειλείται με αφανισμό

S.O.S. για τον Αμαζόνιο-Απειλείται με αφανισμό

Ένας νέος προτεινόμενος νόμος στο Περού μπορεί να μετατρέψει τον Αμαζόνιο σε κόλαση για τις απομονωμένες κοινότητες αυτοχθόνων.

0
αμαζόνιος
Διαφήμιση

Οι τοπικοί ηγέτες προσπαθούν να τον εμποδίσουν, και ζητούν βοήθεια για να ακουστεί η φωνή τους, ελπίζοντας ότι ένα παγκόσμιο κύμα υποστήριξης μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ τους και να σώσουν τον Αμαζόνιο.

Ας απαντήσουμε στην επείγουσα έκκλησή τους, για να παραδώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες φωνές στους διαδρόμους της εξουσίας και να εμποδίσουμε το νομοσχέδιο! Υπόγραψε την έκκληση και διάδωσέ την παντού:

Οι νομοθέτες του Περού πρόκειται να ψηφίσουν έναν νέο νόμο που μπορεί να προκαλέσει γενοκτονία στον Αμαζόνιο.

Η απαράδεκτη πρόταση έχει έναν στόχο: την αρπαγή της πολύτιμης γης των απομονωμένων αυτοχθόνων κοινοτήτων, οι οποίες αγνοούν τον κίνδυνο που τις πλησιάζει.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από εταιρείες εξορύξεων, υλοτομίας και πετρελαίου, κι αν περάσει μπορεί να αφαιρέσει απ’ τις απομονωμένες κοινότητες τα δικαιώματα γης τους και να δημιουργήσει ένα νέο κύμα εισβολών, καταστροφών, βίας και θανατηφόρων ιών.

Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα!

Αυτόχθονες ηγέτες απ’ όλη τη χώρα έχουν στείλει την έκκλησή τους στις εφημερίδες, οργανώνουν διαμαρτυρίες κι ασκούν πίεση στους νομοθέτες. Αλλά φοβούνται πως αυτό δεν θα είναι αρκετό για να σταματήσουν το νομοσχέδιο. Γι’ αυτό ζήτησαν τη βοήθειά μας για να κάνουμε την έκκληση παγκόσμια, ελπίζοντας πως ένα κύμα υποστήριξης με φωνές απ’ όλο τον κόσμο, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ τους.

Ας απαντήσουμε στην έκκλησή τους. Πρόσθεσε τη φωνή σου για την προστασία αυτών των κοινοτήτων.

Οι αυτόχθονες λαοί αποτελούν “φρουροί” για τον Αμαζόνιο, κρατώντας πάνω απ’ το ένα τρίτο του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ανέπαφο για γενιές και γενιές. Αλλά τώρα, ιδιωτικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται την πολιτική αστάθεια για να διαλύσουν τον νόμο που προστατεύει τις απομονωμένες κοινότητες στο Περού, και να ικανοποιήσουν την απληστία τους για εξορύξεις πετρελαίου, υλοτομία και βιομηχανική γεωργία.

Είναι ένας άδικος αγώνας για επιβίωση: 25 κοινότητες ζουν σε απομόνωση, αγνοώντας τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα λόμπι, τα οποία είναι αποφασισμένα να υπονομεύσουν τα προστατευτικά μέτρα.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί.

Οι τοπικοί ηγέτες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να σταματήσουν αυτό που πολλοί αποκαλούν «νομοσχέδιο γενοκτονίας», κι αν στηρίξουμε την έκκλησή τους με 1 εκατομμύριο φωνές, θα δείξουμε στο Κογκρέσο του Περού πως όλος ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή πάνω τους.

Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ την παντού. Βοήθησε να δώσουμε δυναμική στην έκκληση και θα συνεργαστούμε με τοπικούς αυτόχθονες ηγέτες για να παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στο Κογκρέσο, πριν την ψηφοφορία:

Οι αυτόχθονες ηγέτες του Περού έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την προστασία του Αμαζονίου και του πλανήτη μας. Τώρα ζητούν βοήθεια απ’ το παγκόσμιο κίνημά μας για να αντισταθούν στα συμφέροντα των εταιρειών που επιδιώκουν να καταργήσουν τους νόμους που προστατεύουν τα εδάφη και τις ζωές των απομονωμένων λαών του Περού. Ας απαντήσουμε στην έκκλησή τους.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Diego, Mo, Luis, Raul, Ana Paula, Laura, Oscar, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaa

αμαζονιος1

Διαφήμιση