Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Πράσινα Σ/Μ: Ψυκτικοί χώροι με μηδενικές εκπομπές CO2

Πράσινα Σ/Μ: Ψυκτικοί χώροι με μηδενικές εκπομπές CO2

Έναν τρόπο να προκριθούν οι “πράσινες” επενδύσεις αναζητούσαν οι μεγάλοι λιανεμπορικοί όμιλοι και φαίνεται ότι τον βρήκαν! 

0
AdobeStock 199850553
Διαφήμιση

Πρόκειται για τα υβριδικά συστήματα ψύξης, τα οποία έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στα οποία στρέφονται τώρα οι  οι μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου προκειμένου να “πρασινίσουν”.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης στα εγκαίνια του Κέντρου Διανομής Βορείου Ελλάδος, οι νέες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται υβριδικά συστήματα ψύξης τα οποία χρησιμοποιούν ως ψυκτικά μέσα την αμμωνία, μίγμα νερού-γλυκόλης και διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Με συνέπεια στη δέσμευση  για ενεργειακή ουδετερότητα, η εν λόγω εγκατάσταση έχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Αυτό σημαίνει ότι στο πάτωμα του θαλάμου κατάψυξης έχει εγκατασταθεί σύστημα ανακυκλοφορίας ζεστής γλυκόλης το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή και αδιάκοπη λειτουργία του χώρου καθώς το πάτωμα δεν παγώνει ποτέ.

Στροφή και προς τα φωτοβολταϊκά 

Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2023  αναμένεται να ολοκληρωθεί το επενδυτικό σχέδιο της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Κέντρο Διανομής, ισχύος 2,47MW που θα παράγει 3,3GWh, και θα καλύπτει το 70% των ετήσιων αναγκών ενέργειας του χώρου, εξοικονομώντας 2.586 τόνους CO2.

Αυτό ανακοίνωσε ο κ. Παντελιάδης αναφερόμενος στο επενδυτικό πλάνο της METRO που προβλέπει επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ έως το 2026, νέα αποθήκη στον Ασπρόπυργο και 90 καταστήματα μέχρι το 2025 ενώ η συγκεκριμένη επένδυση έφθασε τα 24 εκατ. ευρώ.

φωτοβολταικα

Η δυναμική του Κέντρου Διανομής στη Β.Ελλάδα

Το ανακαινισμένο Κέντρο Διανομής εξυπηρετεί τα καταστήματα των δικτύων My market και METRO Cash & Carry της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος και η δυναμική του, μετά την επέκταση, φτάνει τα 120 καταστήματα. Η εγκατάσταση εξυπηρετεί τα καταστήματα κεντρικά με όλες τις κατηγορίες προϊόντων (ξηρό φορτίο, συντήρηση, μαναβική, κατάψυξη, κρέας και ψάρι). Αυτό εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα, εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και άμεση εξυπηρέτηση των καταστημάτων της εταιρείας εντός 24 ωρών.

Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το έργο γιατί αποτελεί έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο που έγινε πραγματικότητα. Το πετύχαμε χάρη στην ομαδική δουλειά, που οικοδόμησε ένα Κέντρο Διανομής το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τόσο στους προμηθευτές, όσο και στα καταστήματά μας. Πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Διανομής και αποτελεί το θεμέλιο που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την επέκτασή μας στη Βόρεια Ελλάδα.»

 

 

 

Διαφήμιση