Αρχική Special Topics Πάπας Φραγκίσκος: Παρέμβαση στο ναυάγιο της Πύλου με προσευχή

Πάπας Φραγκίσκος: Παρέμβαση στο ναυάγιο της Πύλου με προσευχή

Ο Πάπας Φραγκίσκος για  πρώτη φορά μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, απευθύνθηκε την Κυριακή 18/6 στους πιστούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου μίλησε για τα θύματα τα τραγικού ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου και ζήτησε πάντα να γίνεται ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποτρέπονται τέτοιες τραγωδίες.

0
ΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΥΣ ΠΥΛΟΣ
Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλάει από το Αποστολικό Παλάτι με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την Κυριακή.Credit...Tiziana Fabi/Agence France-Presse - Getty Images
Διαφήμιση

Ο Πάπας Φραγκίσκος,  ζήτησε να γίνεται ότι είναι δυνατό ώστε να αποτρέπονται τέτοιες τραγωδίες . «Την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουνίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Με μεγάλη θλίψη και πολύ πόνο σκεφτομαι τα θύματα του ναυαγίου που σημειώθηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

Σύνταξη:ecozen.gr

16greece migrants 01 fgbm superJumbo

Προφανώς, η θάλασσα ήταν ήρεμη. Προσεύχομαι για όσους έχασαν τη ζωή τους και παρακαλώ πάντα να γίνεται ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποτρέπονται τέτοιες τραγωδίες» δήλωσε ο Ποντίφικας. “Ας προσευχηθούμε για ειρήνη” εκεί, είπε, καθώς και στη “βασανισμένη Ουκρανία”.

 

Ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τους μαθητές που έχασαν την ζωή τους κατά την επίθεση ενόπλων σε σχολείο στην Ουγκάντα, όπου τουλάχιστον 37 άνθρωποι δολοφονήθηκαν..

Ο Ποντίφικας, προσευχήθηκε με ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων στην πλατεία του Αγίου  Πέτρου την Κυριακή, δύο ημέρες αφότου πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Ρώμης, ευχαριστώντας για την “εγγύτητα” που ένιωσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Μια βροντερή ζητωκραυγή μαζί με διάσπαρτες φωνές “Viva il papa!“. – στα ιταλικά “Ζήτω ο Πάπας!”. – υποδέχθηκαν τον Ποντίφικα όταν εμφανίστηκε σε  παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού, απ’ όπου απευθύνεται στους πιστούς τις Κυριακές. Πριν απαγγείλει την προσευχή του Αγγέλου και μια ευλογία, ο 86χρονος  Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε “ευγνωμοσύνη” για τη “στοργή, τη φροντίδα και τη φιλία” που ένιωσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. “Αυτή η ανθρώπινη εγγύτητα και η πνευματική εγγύτητα ήταν μεγάλη βοήθεια και παρηγοριά για μένα”, πρόσθεσε. “Σας ευχαριστώ όλους”.

Βαρικανό Αγιος Πέτρος πλήθος Ιουνιος 2023

Περίπου 15.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή 18/6 κάτω από έναν καυτό ήλιο, σύμφωνα με τις αρχές του Βατικανού.

“Για μένα ήταν πολύ συγκινητικό”, δήλωσε η Αλέξα Λόπεζ, ιεραπόστολος της Νεοκαθεδρικής Οδού, μιας ρωμαιοκαθολικής κοινότητας εκπαίδευσης πίστης, η οποία είχε ταξιδέψει με μια ομάδα από το Μαϊάμι. Είπε ότι ήταν “πολύ χαρούμενη που είδα τον Πάπα και το θάρρος που έχει να έρθει και να μας δώσει τα καλά νέα της αγάπης του Θεού παρά την υγεία του, παρά την ηλικία του, παρά όλες τις δυσκολίες που έχει”.

Στις 7 Ιουνίου, ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση  στο νοσοκομείο Policlinico A. Gemelli στη Ρώμη και πήρε εξιτήριο την Παρασκευή 16/6. Οι γιατροί του συνέστησαν να είναι ήρεμος τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να προσπαθήσει να εξασφαλίσει πλήρη ανάρρωση.

Μεγάλες οθόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ανακοίνωσαν ότι η γενική ακρόαση της Τετάρτης θα ακυρωθεί. Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι η απόφαση ελήφθη “για να διασφαλιστεί η μετεγχειρητική ανάρρωση του Αγίου Πατέρα”.

Ο Φραγκίσκος έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Πορτογαλία από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας και στη συνέχεια τη Μογγολία από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Ο Σέρτζιο Αλφιέρι, ο χειρουργός που τον χειρούργησε, δήλωσε στους δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής ότι ο Πάπας θα μπορέσει να διαχειριστεί τα ταξίδια “καλύτερα από ό,τι πριν”, διότι “είναι πιο δυνατός Πάπας” μετά την επέμβαση.

Ο πατέρας Andrea Vignati, ένας ιερέας με έδρα τη Ρώμη, ο οποίος βρισκόταν στον Άγιο Πέτρο την Κυριακή, δήλωσε ότι σκέφτηκε ότι ο Πάπας “ακούστηκε λίγο κουρασμένος, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό μετά από μια εγχείρηση όπως αυτή στην οποία υποβλήθηκε”. Η Άντζελα Σπέρα, η οποία εργάζεται σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και την επισκέφθηκε από το Ριέτι, περίπου μια ώρα οδήγησης βόρεια της Ρώμης, δήλωσε ότι η  εικόνα του Ποντίφικα ήταν καθησυχαστική. “Φαίνεται πάντα γαλήνιος, οπότε οι άνθρωποι δεν ανησυχούν”, είπε. Η Melissa Paruolo, δασκάλα από την Οκλαχόμα, δήλωσε ότι “συγκλονίστηκε” βλέποντας τον Πάπα. “Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία”, είπε. Ο Πάπας φαινόταν λίγο λαχανιασμένος, σημείωσε, “αλλά έδειχνε πολύ χαρούμενος που επέστρεψε και μιλούσε στους ανθρώπους”.

Διαφήμιση